Skip to content

Dobio otkaz jer je dolazio ranije na posao

Jedna filijala poznatog trgovinskog lanca Lidl u Barseloni dala je otkaz svom radniku sa 12 godina radnog staža samo zato što je bio suviše vredan radnik.

Radnik Žan P. dolazio na posao sat vremena ranije, da pripremi prodavnicu za otvaranje te je zbog toga na kraju i dobio otkaz.Žan se obratio sudu tražeći da se vrati na svoj prijašni posao sa kojeg su ga otpustili.

U odluci o otkazu navedeno je da je „veoma ozbiljno prekršio pravila o radu“ jer je Žan, se nije se upisao tačno kada je došao na posao, „pravio porudžbine, menjao cene ili popunjavao palete proizvoda“.

Katalonska filijala nemačkog lanca supermarketa „Lidl“ navela je kako se na snimicima kamera za nadzor iz aprila vidi marljivi radnik kako ulazi u prodavnicu u pet ujutru i provodi „između 49 i 87 minuta“ radeći a da se nije upisao da je došao na posao.

Tako je radnik prekršio stroga pravila trgovinskog lanca koja se odnose na plaćanje zaposlenima za svaki minut koji su radili i pravilno prijavljivanje sati provedenih na poslu.

Otpušteni radnik tužio je bivšeg poslodavca to jeste, kompaniju „Lidl“ sudu s obrazloženjem da je nepravedno ostao bez posla i tražeći da ga vrate na posao, prenosi imampapirdasamlud.

Žan P. navodi da nije tražio da i drugi radnici dolaze ranije na posao, da mu nikada nije rečeno da treba da traži dozvolu da ranije dođe na posao. Kako je on naveo on je ovo radio zbog toga što je u prodavnici prethodno urađena reorganizacija i što je bilo potrebno dodatno vreme da se prodavnica spremi.

Sidebar