Skip to content
Novak Đoković

Dobro će im naplatiti: Koliko bi novca Novak trebao dobiti od države Australije?

Novak Đoković je dobio prvu rundu pred sudom u Australiji, a sva je prilika da će najbolji teniser sveta dobro naplatiti višednevno maΙtretiranje od strane lokalnih političara koji su mu bez ikakvog osnova ukinuli vizu za ulazak u Melburn, prenosi Telegraf.rs.

Prema riječima advokata Stevana Avramovića, ukoliko Đoković konačno pobijedi na sudu, prva stvar na koju ima pravo jeste naplata troškova, kao što je u obrazloženju presude poručio i sudija Entoni Keli.

– Treba najprije da se naplate dosadašnji troškovi angažovanih advokata i suda. Prema sadašnjim informacijama, troškovi iznose oko 200.000 dolara. Tu su zatim i naknade štete i druge vrste vansudskih troškova, pa očekujem da će sve ukupno iznositi bar 500.000 dolara – rekao je advokat Avramović.

Prema njegovim riječima, šanse da se ponovo krene u proces i da Đoković ipak bude na zakoniti način protjeran iz Australije su sve manje.

– Proces je već napola izgubljen za Vladu Australije. Istovremeno, nije došlo do novih saznanja koja bi bila na štetu Novaka Đokovića. To je dovelo tužioce u Australiji u lošu poziciju, naročito zato što se mišljenje javnosti okrenulo protiv njih. Ipak, slučaj nije ni malo lak i neozbiljan, već borba tek predstoji – kaže Avramović.

Prema riječima advokata, napravljen je veliki broj grešaka i “brljotina” od samog početka, koje sada moraju nekako da se isprave.

Podsjetimo: DANAS nakon sedam sati sudac Anthony Kelly odlučio je da Đoković ima pravo ostati u Australiji i odobrio mu vizu, ali to nije kraj ove pravne priče.

Sudac je to učinio u suglasnosti s predstavnicima australske vlade koji su odlučili pristati na to da se Đokovićeva viza odobri jer smatraju da srpskom tenisaču nije dano dovoljno vremena od trenutka kad je obaviješten o tome da će mu viza biti ukinuta kako bi se mogao braniti.

Bez obzira na to, ministar imigracije Alex Hawke ima pravo ponovno ukinuti Đokovićevu vizu i to na sasvim drugim temeljima od onih na kojima je to učinjeno prvi put.

Predstavnici vlade su na sudu rekli kako bi se upravo to moglo dogoditi, a sudac Kelly izrazio je nezadovoljstvo takvim mogućim razvojem događaja.

Također je istaknuo kako će se onda opet cijela priča vratiti na sud gdje će se raspravljati o tome hoće li Đoković dobiti trogodišnju zabranu ulaska u Australiju, koja bi išla uz novu odluku o suspenziji vize.

Novak Đoković/ Foto: Facebook

Izvor: Telegraf.rs

Sidebar