Skip to content

Donald Trump je uhapšen prije izricanja optužnice

Bivši predsjednik Donald Trump stigao je u ured okružnog tužitelja na Manhattanu u donjem Manhattanu, gdje je uhapšen i u policijskom pritvoru prije nadolazećeg suđenja.

Očekuje se da će Trumpu biti uzeti otisci prstiju kao dio hapšenja, iako je još uvijek nejasno hoće li njegova slika biti snimljena. Zatim će biti doveden u sudnicu, gdje će biti izveden pred sud – pojavljivanje za koje se očekuje da će biti brzo i rutinsko, ali predstavlja nadrealni i povijesni trenutak u povijesti SAD-a.

Ne očekuje se da će Trump nakon privođenja imati lisice na rukama, jer će ostati pod stalnom zaštitom policije.

Donald Trump je podijelio objavu za Truth Social dok je bio na putu do ureda okružnog tužitelja i suda na Manhattanu prije izricanja optužnice, napisavši:

“Idem prema donjem Manhattanu, zgradi suda. Čini se tako NADREALNO — WOW, UHAPSIT će ME. Ne mogu vjerovati da se ovo događa u Americi. MAGA!”

Podsjetimo, Trump se suočava s više od 30 tačaka optužnice navodno povezanih s poslovnom prevarom, izvijestio je CNN, ali optužnica ostaje pod pečatom.

Ured okružnog tužitelja na Manhattanu istražuje Trumpa u vezi s njegovom navodnom ulogom u shemi isplate tajnog novca i zataškavanju koja uključuje zvijezdu fiΙmova za οdrasΙe Stormy Daniels, a koja datira iz predsjedničkih izbora 2016. godine. Trump i njegovi saveznici već su napali okružnog tužitelja Manhattana Alvina Bragga – a reklamirani govor u utorak navečer u Mar-a-Lagu vjerojatno će dati Trumpu više prilika da tvrdi da je politički progonjen.