Skip to content

Donald Trump smješten u bolnicu

Američki pedsjednik Donald Trump, kojem je potvrđena zaraza koronavirusom, satima ima povišenu temperaturu, rekao je izvor CNN-u. Kako su potvrdili iz Bijele kuće, Trumpa će preseliti u nacionalnu vojnu bolnicu. Navodi se kako je to mjera predostrožnosti.

“Predsjednik Trump ostaje dobre volje, ima blage simptome i radi cijeli dan”, rekla je tajnica za medije Bijele kuće Kayleigh McEnany.

“Trump će uskoro biti upućen u Medicinski centar Walter Reed – Zbog opreza i na preporuku svojih ljekara i medicinskih stručnjaka, predsjednik će raditi iz predsjedničkih ureda u Walter Reedu sljedećih nekoliko dana. Predsjednik Trump cijeni veliku podršku koja stiže njemu i prvoj dami”, rekla je McEnany.

Trumpu daju koktel antitijela koji je u kliničkim ispitivanjima, ali još nije službeno odobren, javlja AFP.

Predsjednik Amerike i supruga Melanija

Riječ je o eksperimentalnom tretmanu sintetičkih antitijela za COVID-19, rekao je Trumpov ljekar Sean Conley, dodajući da Trump, iako umoran, dobrog raspoloženja.

“Procjenjuje ga tim stručnjaka i zajedno ćemo dati preporuke predsjedniku i prvoj dami u vezi sa sljedećim najboljim koracima”, rekao je Conley.

Trump ima 74 godine, visok pritisak i ulazi u grupu pretilih, što ga svrstava u rizičnu skupinu, prenosi radiosarajevo.ba

Sidebar