Skip to content

Došao iz Njemačke i šestočlanoj porodici pοklοnio nοvac da kupe kuću (VIDEO)

Reportaža o porodici Vukosavljević dirnula je mnoga srca iskrenih prijatelja ljudskih sudbina. Nazim Halitović, rodom iz Paljeva kod Tutina, doputovao je specijalno iz Njemačke da upozna zaboravljenu šestoročlanu porodicu Vukosavljević i uruči novac za kupovinu kuće ovoj porodici.

Radost na licima tri prelijepe djevojčice nije mogla da se sakrije, a pale su i suze radosnice jer je dobrotνor iz Njemačke ispunio njihove dvije velike želje, pored one najveće da im brat ozdravi, pošto mališan bοluje od cerebraΙne paraΙize.

‘Ja bih se puno zahvalila čika Nazimu’, rekla je jedna od sestara.

Nazim je šestočlanoj porodici omogućio je veliku kuću sa dvorištem i kupatilom.

‘Mi smo željeli da napravimo kuću porodici Vukosavljević, međutim pojavilo se nešto bolje, a to je još veća kuća sa većim dvorištem i kvadraturom i odlučili smo da zajednički kupimo kuću ovoj porodici kako bi i oni osjetili sreću na ovoj zemaljskoj kugli. Iz tog razloga se danas nalazim kod njih i želim im sve najbolje u životu, kako sebi tako i njima’, poručio je Nazim Halitović.

On je zajedno sa svojom porodicom i sinovima poklonio je ukupno 20.000 eura.

‘Nisam došao ovdje da se eksponiram, već da podstaknem druge ljude koji imaju mogućnosti da pomognu drugima bez obzira na njihovu vjeru i naciju, svakom čovjeku koji je u nevolji’, rekao je on.

Marina Vukosavljević, majka četvoro djece, nije mogla da sakrije suze i zahvalnost.

‘Pre svega hvala vam puno, i čika Nazimu i njegovoj porodici što su nam pomogli i izašli u susret mojoj deci, nama i ne treba, bitno je da se njima obezbedi krov nad glavom i da imaju uslove za normalan život. Kad sam vas prvi put videla osećala sam se sigurno, isto kao i kada su nam javili da će nam biti ispunjena želja i da će moja deca imati krov nad glavom i da će početi da se smeju’, rekla je zahvalna Marina Vukosavljević.

Svoju zahvalnost izrazio je i Goran Vukosavljević glava namučene i zaboravljene porodice.

‘Verovao sam pre svega u Boga. Želim da se zahvalim Nazimu, bratu, koji je sve ovo učinio za nas, a i svima onima koji su učestvovali, koji su ispunili naše želje. Želim da se zahvalim i Sari Bero koja je priskočila u pomoć i obezbedila auto za sina koji je bolestan. Svim ženama koje su bile tu uz nas i nisu nas ostavile, već su počele akciju prikupljanja i njima Bog da da svako dobro’, poručio je domaćin.

Snijeg koji je napadao tokom noći nije spriječio Goranovu suprugu i ćerke da obiđu svoj novi dom u kojem će ova porodica imati normalne uslove za život koje su im dobri ljudi obezbijedili.

‘Ni u snovima nisam mogla da se nadam ovome, ja koja oca nemam, siroče sam, od danas vas smatram ocem, u srcu ću vas nositi do kraja života’, izjavila je Marina.

‘Danas je rođendan Anđelini i ovo najlepši poklon za njen rođendan’, kroz suze je rekla majka Marina, koja nije mogla da sakrije emocije, kao i njene kćerke koje se nisu odvajale iz naručja dobrotvora.

Podsjetimo, članovi šestočlane porodice Vukosavljević iz Rožaja nisu imali osnovne uslove za život, živjeli su u 20 kvadrata.

‘Nisu imali kupatilo, kuhinju, sobu za svoju djecu. Uz to su pravi su borci, jer imaju sina koji bοluje od cerebraΙne paraΙize, a mališan je do sada imao 24 οperacije. Pa bez osnovnih uslova za život ni dječaku Bogdanu nisu mogli da olakšaju žiνot, izvijestio je humanitarac Hido Muratović.