Skip to content

Hitna pomoć došla na poziv starije žene u Hrasnici. Medicinska sestra joj ukrala pare iz novčanika (VIDEO)

Djelatnica Hitne pomoći Sarajevo u Hrasnici je, dok su njezine kolege pružale pomoć starijoj ženi kojoj je pozlilo, iz njenog novčanika ukrala novac.

Uhvaćena je zahvaljujući snimci nadzorne kamere, za koju očigledno nije znala.

“Jučer u 19:30 sati u stanu kod moje majke dogodila se krađa novca koju je izvršio zaposlenik Hitne pomoći Sarajevo, na adresi Šehitluci broj 10 Hrasnica. Krađa se dogodila dok su joj pružali pomoć jer se radi o ženi koja je bolesna i ima 80 godina. Ovo je sramotno”, rekao je Klixu u telefonskom razgovoru.

Dodao je da je kameru postavio da bi mogao nadgledati majku jer je teško bolesna.

“Sve smo prijavili policiji, a majku smo smjestili u dom za stara lica u Hrasnici”, dodaje.

Kako se može vidjeti u videozapisu, zaposlenica Hitne pomoći, za koju se prvo sumnjalo da je muškarac, je iz novčanika, u trenutku dok se starici pruža pomoć, izvukla jednu novčanicu, najvjerovatnije u iznosu od 20 KM.

Kako portal Radiosarajevo.ba nezvanično doznaje, za krađu je osumnjičena radnica Hitne pomoći inicijala M.D. Policija se također uključila u slučaj, a oglasili su se i iz Ministarstva zdravstva KS iz kojeg očekuju birzo i hitro rješenje uznemirujućeg slučaja.

Povodom ovog slučaja, kontaktirali su i direktoricu Hitne pomoći dr. Jasnu Huseinbegović-Musić.

Na pitanje novinara, šta će poduzeti, ovako odgovara: “Sve. Sve što mogu ću poduzeti. Niti želim da ikad više radi, niti će raditi u Zavodu. Naš posao je težak, pomažemo našim građanima, na usluzi smo 24 sata i ovo ne smijemo i nećemo dozvoliti.”

Doznaje se da je radnica koja je osumnjičena za krađu već udaljena s posla – dok se postupak ne završi: “Ona ne dolazi više i neće doći na posao da radi do daljnjeg.

Direktoricu Hitne pomoći su upitali da li su tačni navodi da je ova radnica ovo isto napravila 2018. godine.

“Da, jeste, ali bilo je zakonskih propusta u procesu i vraćena je na posao”, kazala je za portal Radiosarajevo.ba.

“U Hitnoj smo imali slične slučajeve s dva pojedinca i raniji direktori su zaista pokušali sve da takve ljude udalje. Napominjem da je u Zavodu zaposleno 327 ljudi, te su ovakve situacije bile rijetki, pojedinačni slučajevi. Šokirani smo, vjerujte nam, problema imamo raznih, ali da ću se kao direktorica Hitne pomoći ovim baviti? Strašno”, zaključuje u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba dr. Jasna Huseinbegović-Musić.