Skip to content

Razvodi se Dragana Mirković nakon 24 godine braka: Učinila sam sve…

Srbijanska folk pjevačica Dragana Mirković razvodi se od supruga Tonija Bijelića poslije 24 godine braka, piše Faktor.ba.

Dragana Mirković navela je da već tri godine ne žive zajedno te da je pokušala sve da spasi svoj brak.

– Kao neko ko je čitav svoj život zasnovao na iskrenosti, osjećam moralnu obavezu da se danas obratim cjelokupnoj javnosti. Sa velikom tugom moram da vas obavijestim da sam predala zahtjev za razvod braka – rekla je Dragana i pojasnila:

– Već dugi vremenski period moj odnos sa Tonijem nije više ono što je bio, a posljednje tri godine mi praktično vodimo odvojene živote i ne živimo pod istim krovom. Uprkos svim nepomirljivim razlikama, zarad dobrobiti svoje porodice i zato što sam tako vaspitavana, učinila sam sve da spasim zajednicu koju smo nekada imali.

– Međutim, sa vremenom je taj jaz postao sve veći i shvatila sam da veću štetu činimo svojim najmilijima ostajući na silu u nečemu što odavno ne funkcioniše, nego stavivši tačku na naš brak.

– Ja svakako ostajemo dosljedna svojim principima, svom načinu života, kao što ostajem vjerna svojoj porodici i svojoj publici, a prema Toniju ću uvijek gajiti poštovanje kao prema ocu svoje djece i nekome sa kim sam provela mnogo lijepih godina.

– Zbog svega toga, ovo je moje jedino obraćanje povodom svega, medijima se zahvaljujem na dosadašnjoj saradnji, i molim vas da poštujete ovu odluku i da ne povećavate težinu trenutka kroz koji cijela naša porodica prolazi.

– U nadi da ću vam se sljedeći put javiti sa mnogo ljepšim vijestima, unaprijed se zahvaljujem na razumijevanju – poručila je Mirković u saopćenju koje je poslala srbijanskim medijima.

Na kraju ističe da je ovo jedino obraćanje putem medija i moli sve da poštuju njenu odluku.

Dragana i Toni roditelji su dvoje djece. Imaju sina Marka (23) i kćerku Manuelu (22).