Skip to content

Drama na ‘Artur Ešu’: Đoković diskvalifikovan sa US Opena!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković diskvalifikovan je sa US Opena u četvrtom kolu, pošto je pogodio lopticom linijskog sudiju posle 11 odigranih gemova.

Srpski teniser diskvalifikovan je u momentu kada je Pablo Karenjo Busta vodio u prvom setu 6:5.

Đoković je posle izgubljenog servis gema izbacio lopticu iz džepa i udario je, a ona je pogodila linijskog sudiju. Posle udarca, dama je završila na terenu i imala je problema sa disanjem.

Dugo je trajao razgovor najboljeg tenisera sveta i zvaničnih lica, da bi Srbin na kraju bio diskvalifikovan zbog pravila navedenih u Pravilniku.

Karenjo Busta će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Šapovalov – Gofan.

Dešavanja na stadionu ‘Artur Eš’ mogli ste da pratite uz naš sajt.

Đoković je otvorio meč veoma sigurnim servis-gemom u kojem nijedan poen nije prepustio Špancu, a zabeležio je i prvi as.

Pablo Karenjo Busta demonstrirao je da je raspoložen na startu duela, pa je izjednačio na 1:1 posle nekoliko veoma lepih poena.

Treći gem doneo je još veoma sigurnih servisa sprkog tenisera, a treba naglasiti da je napravio i tri asa zaredom.

Novak je nastavio da sevira na vrhunskom nivou – posle novog gema u kojem je ostvario tri asa poveo je sa 4:3. Za četiri servis-gema Đoković je izgubio tek tri poena, a ostvario je osam aseva. Sa druge strane, Pablo Karenjo Busta igra veoma dobro sa osnovne linije i do sada nije Đokoviću pružio priliku za brejk.