Skip to content

“DŽABA TI LIJEPA KOSA KADA RΑĐAŠ DΕFEΚTE” – Sara objavila slike sa ćerkama – dočekale je uνrede

Mama Sara Bero iz Podgorice, poznata kao majka hrabrosti jer kao samohrani roditelj odgaja ćerke bliznakinje sa Daunovim sindromom Irmu i Ildu (14). Djeca sa Daunovim sindromom suočavaju se sa preprekama, na više nivoa, ali Sara Bero kaže da se zahvaljujući medijima i uticajnim osobama to polako mijenja.

– Ima dosta pomaka u odnosu prema deci sa Daunovim sindromom. Ja tvrdim da iz godine u godinu zahvaljajući medijima i uticajnim osobama dolazi do dobrih rezultata u smislu prihvatanja i razumevanja. To mnogo znači nama kao roditeljima. Promenilo se dosta toga i u medicini i u roditeljstvu. Roditelji su počeli da tu decu uključuju u razne aktivnosti, fizičke i psihičke i zbog toga danas ima dosta uspešnih osoba sa Daunovim sindromom širom sveta – rekla je Bero.

Osvrnula se i na važnost prihvatanja djece od strane roditelja.

– Čak i danas, u 21. veku imamo roditelje koji teško prihvataju svoje dete. Ja kažem da je jako bitno da mi kao roditelji prihvatimo svoje dete, a onda da ga prihvati i okolina. Ako mi sakrivamo svoje dete, prvi put kad ga izvedemo negde logično je da ga drugi neće prihvatiti. Meni smeta kad mi kažu mama heroina, kraljica, jer je ništa specijalno ne radim osim što volim svoju decu kao i svaka druga majka – iskreno je rekla Sara.

Sara se osvrnula i na jeziνe uνrede koje je dobijala na račun njene djece.

– Nažalost susrećemo se i sa negativnim komentarima. To je i dan danas prisutno u smislu komentara: “Džaba ti lepa kosa i izgled kad rađaš deƒekte!” Više tu ima nerazumevanja od osoba koje imaju decu. Nećete verovati, ali ovaj komentar sam dobila od jedne majke. Od tinejdžera sam dobila pitanje: Gde čuvaš te bulterijere?! – ispričala je Sara za Kurir.

Sara Bero sa ćerkama/ Foto: Instagram