Skip to content

Francuska i Njemačka zabranile skupove podrške Palestini

Pariz je najavio zabranu svih demonstracija podrške Palestincima jer takve akcije ugrožavaju javni red, izvještava BBC .

Francuski ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin, u svom nalogu regionalnim prefektima, naznačio je da bi demonstracije “mogle dovesti do narušavanja javnog reda” i da njihovi organizatori riskiraju hapšenje.

Posljednjih dana u Francuskoj, kao i u drugim evropskim zemljama, prosvjeduju propalestinski i ljevičarski pokreti koji osuđuju Izrael.

U četvrtak su se slične prosvjede održale u Parizu, unatoč ranijoj zabrani koju je uvela gradska vijećnica.

Ranije ovog tjedna Hamas je pozvao arapski i muslimanski svijet da u petak održe “opću mobilizaciju” u znak podrške Palestincima. Uoči sutrašnje akcije pojavila se izjava čelnika francuskog ministarstva unutarnjih poslova.

Policija je danas u Parizu posebnom opremom rastjerala propalestinski skup.

Njemačka također uvodi zabrane protiv onih koji podržavaju Hamas, prenosi Bild.

Njemački kancelar Olaf Scholz rekao je da “svatko tko pali izraelske zastave podliježe kaznenom gonjenju”. Organi gonjenja će procesuirati svakoga tko učini ovako nešto.

Jučer je objavljeno da se berlinska policija bori s anti-izraelskim grafitima koji su ispunili zidove zgrada i asfalt glavnog grada Njemačke.

PROČITAJTE JOŠ… U mnogim zemljama se održavaju masovni skupovi podrške Palestini