Skip to content

Francuski general kritizira Zelenskog: ‘ON TRAŽI ESKALACIJU JER MU TO ODGOVARA’

Francuski general, savjetnik za obranu, govoreći o padu projektila u Poljskoj osudio je riječi Zelenskog jer je doveo u sumnju izjave svojih glavnih pristaša.

Zelenski traži eskalaciju jer mu to odgovara

General Bruno Clermont rekao je da vjeruje da ukrajinski predsjednik Zelenski traži eskalaciju jer mu to odgovara.

Ako rat postane široko rasprostranjen, više neće biti sam protiv Rusije’, rekao je General.

Zelenski je pogriješio dovodeći u sumnju zaključke Varšave o incidentu s ukrajinskom raketom koja je pala na teritorij Poljske’, rekao je francuski general Bruno Clermont na TV kanalu CNEWS .

Ovo je strateška greška Zelenskog. Ovo je nespretnost i nepravda s njegove strane.”

Prema njegovom mišljenju, Kijev nije trebao opovrgnuti izjave poljskog predsjednika Andrzeja Dude i američkog čelnika Joea Bidena , jer su oni, “ipak, njegove glavne pristaše”.

‘U životu morate dati elemente istine. Ne kompromitirajte svoje pristaše izjavama. U ovoj aferi o prekidu vatre, moramo izbjeći ‘vijetnamizaciju’ sukoba. Morate odati počast Bidenu. Odmah je javno rekao da je vrlo mala vjerojatnost da se radi o Rusiji. Umijeće života je umijeće pretvaranja neuspjeha u pobjede’, komentirao je Vladimir Fedorovski, diplomat i francuski pisac koji je rođen u Rusiji.

PROČITAJTE JOŠ… NEMA VIŠE NOVCA ZA UKRAJINU! Pozivam na reviziju svakog penija koji je poslan u Ukrajinu, kaže USA kongresmenka (VIDEO)

PROČITAJTE JOŠ… Ukrajina stavila Kadirova na potjernicu. Kadirov poslao odgovor…