Skip to content

Francuzi napravili peticiju za PONOVNO IGRANJE finala Svjetskog prvenstva

Peticija za PONOVNO IGRANJE finala Svjetskog prvenstva – koju su stvorili uzavreli navijači Francuske – već prelazi 200.000 potpisa, a navijači žale zbog sudačkih odluka za prva dva pogotka Argentine, piše Daily Mail.

Određeni broj uzavrelih navijača poražene strane stavio je svoje ime na MesOpinions, internetsku stranicu za peticije, rekavši da se utakmica mora ponoviti jer misle da je sudac dvaput prevario za golove Argentine.

Peticija vjeruje da prekršaj Ousmanea Dembelea nad Angelom Di Marijom nije bio penal za početak. Više od 200.000 ljudi potpisalo se online, tvrdeći da je faul nad Kylianom Mbappeom zanemaren.

Lionel Messi izveo je svoj prvi gol iz jedanaesterca, nakon što je Ousmane Dembele osuđen da je srušio Argentinca Angela Di Mariju u kaznenom prostoru. Ipak, peticija kaže da ‘nikada nije bilo penala’, tvrdeći da je kontakt bio minimalan, dok je 34-godišnji veznjak Juventusa lako pao.

Unatoč sveopćim pohvalama za način na koji se poljski sudac Szymon Marciniak nosio s pritiskom sjajne igre, u peticiji se tvrdilo da je ‘suđenje potpuno prodano’.

Iako je Francuska izgledala očajno veći dio utakmice, Mbappe je kasnije postigao dva pogotka i odveo finale u produžetke – gdje je bilo još više kontroverzi oko trećeg pogotka Argentine koji ih je odveo u vodstvo u drugom poluvremenu od 15 minuta.

Web stranica navodi da je potrebno 500.000 potpisnika da postane jedna od top 3 peticije s najviše potpisa na MyOpinions!.

Nejasno je koju bi jurisdikciju web stranica imala nad FIFA-om da ih natjera da priznaju tvrdnje.