Skip to content

Fudbaler Mustafa Mohammed kažnjen jer nije nosio dres sa LGΒΤ oznakom

Mustafa Muhamed, kojeg je Galatasaray na početku sezone poslao na posudbu u momčad Prve nogometne lige Francuske (Ligue 1), Nantes, kažnjen je jer je odbio nositi dres sa LGBT oznakom u jučerašnjoj ligaškoj utakmici protiv Toulousea.

“Nisam igrao utakmicu Toulouse-Nantes. Ne želim raspravljati o ovoj temi, ali moram izraziti svoje mišljenje. Poštujem sve razlike. Poštujem sva uvjerenja Ovo poštovanje uključuje druge, ali također uključuje i poštovanje mojih osobnih uvjerenja Moje porijeklo. Nisam mogao sudjelovati u ovoj kampanji zbog važnosti moje kulture i uvjerenja. Nadam se da će moja odluka biti poštovana”, komentirao je Muhamed tu temu na svom Twitteru.

U priopćenju kluba iz Nantesa navodi se da je u 35. tjednu lige, prije 0-0 remija s Toulouseom u gostima, egipatski igrač Mustafa Muhamed odbio obući dres iz osobnih razloga te je udaljen iz momčadi.

NOVAC BI SE DONIRAO FRANCUSKOJ ORGANIZACIJI ZA PODRŠKU LGΒΤ


U priopćenju je navedeno kako odnos 25-godišnjeg igrača nije bio profesionalan tijekom procesa borbe Nantesa za ostanak u ligi te je navedeno da je nakon današnjeg sastanka uprave odlučeno da se novčano kazni nogometaša, a prikupljeni iznos donirao bi se francuskoj organizaciji za podršku LGΒΤ osobama ‘SΟS Hοmοphοbie’ koja se bavi hοmofοbijom.


S druge strane, istaknuto je da su oštro osuđene i prijeteće poruke upućene Mohammedu i njegovoj obitelji prije i poslije utakmice.