Skip to content

GΟL muškarac je stao na glavni oltar crkve u Vatikanu, a na leđima je imao natpis

Vatikan – U kasnim poslijepodnevnim satima, malo prije zatvaranja za turiste u Bazilici svetog Petra, muškarac se munjevitim skokom uspio popeti na veliki oltar, tačno ispod Berninijevog Baldahina, skinuvši se gοl u, kako se činilo, protestu protiv rata u Ukrajini, rekao je izvor iz Vatikana, javlja Reuters.

Neodjeveni prosvjednik, koji nije identificiran, imao je riječi ‘Spasite djecu u Ukrajini’ ispisane preko leđa crnim flomasterom.

Nije nosio ništa osim čarapa i cipela dok su njegove kolege posjetitelji stajali užasnuti njegovim razgolićenim stanjem ispod Baldahina svetog Petra ispod kojeg je svetac sahranjen.

Drugi su fotografirali trenutak iznenađenja u crkvi iz šesnaestog stoljeća, izvijestio je Silere Non Possum, što su neki talijanski mediji nazvali bogohulnim činom.

Osim što je na leđima imao natpis koji poziva djecu Ukrajine da budu spašeni, navodno je muškarac sebi nanio posjekotine od noktiju.

Vatikanska žandarmerija požurila je uhvatiti se u koštac s čovjekom, prisilivši ga da ponovno obuče svoju odjeću i siđe s posvećenog oltara. Službenici su potom prosvjednika predali talijanskoj policiji koja ga je odvela na ispitivanje.

Epizoda se dogodila neposredno prije zatvaranja bazilike za posjetitelje u četvrtak poslijepodne.