Skip to content

Gazda kupio hotel na Jadranu kako bi njegovi radnici mogli besplatno ljetovati (VIDEO)

Ako želite dobru i prosperitetnu firmu sa sretnim zaposlenicima, morate im omogućiti neke osnovne stvari, plaćene putne troškove, topli obrok, ali i lijep godišnji odmor, rekao je Darko Matt Sertić.

Tamo gdje masiv Velebita uranja u more, u uvali između njegovih kamenih prstiju, smjestio se Jablanac. Mjesto s 50-tak duša, bez škole i trgovine, ali s crkvom, poštom i hotelom kakvog nema nigdje na Jadranu.

U njemu gosti, vjerovali ili ne, borave potpuno besplatno!

Vlasnik Darko Matt Sertić odlučio je tako i prije nego što ga je kupio.

Godinama je tražio objekt u koji bi radnici iz njegove tri sisačke firme mogli doći na ljetovanje, a da ne moraju platiti ni centa, piše T portal.

SERTIĆ U HRVATSKOJ ZAPOŠLJAVA OKO 200 LJUDI – IZVOR: TPORTAL.HR / AUTOR: MATEJ GRGIĆ

– Radim to iz čiste sebičnosti. Ako želite dobru i prosperitetnu firmu sa sretnim zaposlenicima, morate im omogućiti neke osnovne stvari, plaćene putne troškove, topli obrok, ali i lijep godišnji odmor. Morate im pomoći s onim što im malo jače zadire u obiteljski budžet. Tako ćete ih zadržati. Uz to ćete privući nove, pametnije ljude od vas. Tad se možete malo povući sa strane i reći: super, manje obaveza za mene – razlaže svoju poslovnu filozofiju 66-godišnji Sertić.

Hotel Ablana s 26 soba kupio je prije dvije godine.

Izgrađen je u drugoj polovici 90-ih i radio je sve do 2010., kada je ostavljen na milost i nemilost vandalima i vremenu. Pretvorio se u ruglo mjesta, hotel duhova, pridruživši se nizu napuštenih turističkih objekata na hrvatskoj obali koji propadaju u tišini.

Hotel Ablana prije renoviranja

‘Bio je u strašnom stanju. Jednostavno raznesen. Zarastao je u korov i u njemu su živjele divlje životinje, a sobe su bile toalet za sve one koji su se kupali na obližnjoj plaži. Baš je bio fuj! Sve se može popraviti, osim lokacije. Kad je nešto na izvrsnoj lokaciji, onda ima smisla da si čovjek da truda’, pojašnjava Sertić.

U UREĐENJE HOTELA SERTIĆ JE DOSAD ULOŽIO GOTOVO TRI MILIONA EURA IZVOR: TPORTAL.HR / AUTOR: MATEJ GRGIĆ

‘Oduševila me pozicija hotela na litici iznad mora, a svidio mi se i Jablanac. Na internetu smo pronašli oglase o prodaji i brzo došli u kontakt s vlasnikom, što je tad bila Hrvatska poštanska banka. Nakon toga je sve išlo manje-više glatko’, prisjeća se Sertić.

Pogledajte tu ljepotu sada.