Skip to content
kafana u dvoristu

Genijalna ideja: Žena napravila kafanu za muža u dvorištu!

Britanac Pol Taper (53), inženjer iz Devona je previše provodio vremena u kafani pa je njegova supruga Jayne Tapper (48) riješila da mu izgradi pab (kafanu) u dvorištu porodične kuće.

Kafanu je Džejn nazvala “The Doghouse Inn” (Kućica za pse). Džejn je inače majka troje djece i medicinska sestra po struci, osim što voli da vidi supruga bliže kući, kaže da će u vlastitom pabu organizovati i zabave za prijatelje i porodicu.

” Moj suprug Pol je oduvijek volio svako malo da skokne u lokalnu kafanu i nikako nisam mogla da ga zadržim kod kuće. I tako, razmišljala sam i došla do ideje da sagradim vlastitu kafanu u dvorištu. Kada me pitaju gde mi je suprug, kažem im “u kućici za pse” (Što je izraz koji se koristi za nekog ko nije bio dobar), ispričala je Džejn britanskim medijima.

Otkrila je i koliko ju je to koštalo. Najskuplje je bilo izravnati dvorište i to je stajalo 15.000 funti, a početna gradnja kabine koštala je oko 2.700 funti da bi na kraju kabina za kafanu dostigla cifru od 4,000 funti.

kafana u dvoristu

“Što se tiče uređenja, pokušala sam to da uradim što jeftinije koristeći se društvenim mrežama i preprodavcima,” rekla je i dodala da nije mogla da odoli pa je nabavila i crkvenu klupu za sjedenje i igrice za još 650 funti, kako bi pab izgledao autentično.

kafana u dvoristu

Sa pabom (kafanom) koju je Džejn izgradila nije oduševljen samo Džejnin suprug, već i djeca – Tom (31), Loren (24) i Džek (26), koji kažu da će dugoročno uštedjeti novac na izlascima jer će se družiti u sopstvenom pubu.

“I Pol će dovoditi svoje društvo. Čini se da ćemo uvijek biti zauzeti ” – rekla je Džejn i dodala da i dalje sitnicama ukrašava pab, kada naiđe na nešto zanimljivo.

kafana u dvoristu

” Volim da boravim tamo i s veseljem bih mnoge noći provodila u našem pabu ” dodala je Jayne Tapper.

(zanimljivostidana)