Skip to content

Građanin Moldavije prošetao lava kojeg je dobio na poklon iz Ukrajine

U Moldaviji, blizu granice s Ukrajinom u regiji Palanca, uočen je mladi lav kako šeta šumom. Ribari su mislili da je pobjegao iz ZΟΟ vrta u Kišnjevu, ali lav je bio iz Odese.

Građanin Moldavije odlučio ga je prošetati u prirodi. Mladi lav se šetao u društvu psa, vjerovatno od istog vlasnika, i izgledao je druželjubivo.

 

 

 

Prema riječima vlasnika, dobio je lava na poklon od zοοloškog vrta u Odesi (Ukrajina) u znak zahvalnosti za podršku pruženu izbjeglicama.

 

“Lav star 6 mjeseci šetao je sa svojim gazdom! Ovo je građaninu Republike Moldavije na poklon dao zοο vrt u Odesi, u znak zahvalnosti za podršku pruženu izbjeglicama!”, rekao je šef inspekcije zaštite okoliša Ion Bulmaga za Stiri.md.

“Jučer su na mjesto događaja izašli inspektori zaštite okoliša Uprave za profil Inspekcije zaštite okoliša radi očevida o postupanju osobe u čijem je vlasništvu ovaj lav.”

“Stoga je dotičnoj osobi izdato izvješće o prekršaju, lav će biti poslan u zοο vrt u Kišinjevu u prisustvu suradnika IPM-a, prema obaveznim uputama dostavljenim, u ponedjeljak, odmah ujutro, rekao je Ion Bulmaga.