Skip to content

Gradonačelnik Lavova poklonio Papi krst s fragmentom rakete

Gradonačelnik zapadnog ukrajinskog grada Lavova, Andriy Sadovyi, koji je imao priliku susresti se sa Svetim Ocem nakon opće audijencije u srijedu, rekao je da je Svetom Ocu poklonio ‘ranjeni’ drveni krst.

‘U krstu se nalazi fragment ruske rakete izvađen iz tijeΙa ranjene 20-godišnjakinje. Nadao se da će priča oko križa zauvijek služiti kao podsjetnik na Ukrajinu za Svetog Oca’, kazao je.

Poklanjanje ‘ranjenog’ krsta Papi od predstavnika ‘Unbrokena’ Foto: Telegram

 

Gradonačelnik Lavova Andriy Sadovyi, koji je u srijedu razgovarao s Vatican News, procjenjuje da je oko 5 miliona raseljenih ljudi prošlo kroz njegov grad od početka rata, uključujući oko 11.000 ranjenih. Tako da je ratna situacija u Ukrajini dovela je do stvaranja “Unbroken” – inicijative grada Lavova, usmjerenu na pružanje medicinske skrbi za ranjene.

Svaki tjedan ranjenici se prevoze u ‘Unbroken National Rehabilitation Center’ gdje mogu dobiti sveobuhvatnu medicinsku skrb.

Gradonačelnik apelira na potporu ukrajinskom narodu, ranjenima i IDPS-u, pozivajući sve da učine nešto kako bi pomogli u izgradnji ovog “neoštećenog” gradskog ekosustava.

5000 UKRAJINACA TREBAJU PROTEZE. Planiramo izgraditi potpunu proizvodnju. Gradonačelnik Sadovyi objašnjava aspekte inicijative “Unbroken”. Foto: Vatican news.

“Naše su bolnice bile maksimalno ispunjene ranjenicima. Potrebne su ‘οperacije, privremene protetike, trajne proteze, psihička, fizička, socijalna rehabilitacija’, rekao je za Vatican News.