Skip to content

Gradonačelnik Tuzle: U Neumu i na cijelom Jadranu nema ovakve plaže kao u Tuzli, LJETUJTE KOD NAS

“Površina uređene plaže u Tuzli je mnogo prostranija nego u Neumu, imamo 75.000 metara kvadratnih površine plaže. Tu se može rasporediti dovoljan broj ljudi”, rekao je Imamović.

Kompleks Pannonica u centru Tuzle od jutros je otvorio vrata za posjetioce. Zbog korone, ali i vremenskih neprilika ovo je najkasniji početak sezone na slanim jezerima u Tuzli.

Otvorili smo sezonu kupanja i prvi posjetioci su već stigli. Pridržavamo se svih mjera koje su na snazi, a u svakom trenutku možemo kontrolisati broj posjetioca. Maksimalno u jednom trenutku u našem kompleksu može boraviti do 6.000 posjetilaca”, kaže Maid Porobić, direktor JKP „Pannonica“ Tuzla.

Okupljenim se obratio i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

“Površina uređene plaže u Tuzli je mnogo prostranija nego u Neumu, imamo 75.000 metara kvadratnih površine plaže. Tu se može rasporediti dovoljan broj ljudi. Na Jadranu ne postoji plaža ovakvog visokog standarda, kako u pogledu broja kabina, tako i čistoće vode. Niko nema ovoliki broj obučenih spasilaca na jednoj plaži kao mi u Tuzli,” navodi Imamović.

Prošlih godina u kompleksu Pannonica je znalo boraviti i do 15.000 kupača. Međutim u sezoni koja je danas i zvanično počela taj broj je ograničen na 6.000 kupača. Cijene su ostale iste.

Dnevna karta je 5 KM, za studente i učenike 4 KM, penzionere i djecu do 7 godina 3 KM. Poslijepodnevne karte su 3 KM i 2 KM.

Posted by Radio Kameleon on Friday, 26 June 2020

bh-index.com

Sidebar