Skip to content

HDZ-ov načelnik opštine pijan šamarao vlasnicu kafića, maltretirao i radnicu?! ‘Je*em ti mater, znaš li tko sam ja’

Malenu opštinu Severin u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji trese veliki skandal za kojeg je, prema pisanjima lokalnih medija upućenih u tematiku, kriv HDZ-ov “šerif” Žarko Žgela.

Kako doznaje Bjelovar.live načelnik opštine koja broji svega 700 stanovnika je u nedjelju, vidno pijan i bezobrazan, fizički napao vlasnicu kafića Ivu Milku Kramarić, a osim nje je maltretirao i radnice u lokalu, prenosi Dnevno.hr.

“O tome postoje dokazi u vidu nekolicine svjedoka i što je najvažnije, snimke s nadzornih kamera koje imam postavljene u i oko kafića. Želim sve to podijeliti s vašim čitateljima jer više nije normalno što načelnik radi meni i djelatnicama mog kafića”, odlučna je Kramarić kojoj je doista prekipjelo.

‘Ovo je moje selo, je*em ti mater!’

Vlasnica lokala ispričala je i kako je cirkus počeo u večernjim satima kada je zaprimila poziv uplakane radnice.

Mlada žena joj je rekla kako je dvojica muškaraca teroriziraju i hvataju za stražnjicu te da je jedan od nasrtljivaca upravo načelnik Žgela. Kramarić se potom požurila u kafić gdje je neugodnim gostima rekla da “smire strasti” i napuste lokal, ali to je uzrujalo HDZ-ovca.

– Oko 22.49 sati sam zaprimila poziv djelatnice svog kafića koja je bila u plaču i rekla da više ne želi raditi. Na pitanje što se dogodilo je kazala da ju dva gosta iznova hvataju i maltretiraju, a jedan od njih je Žarko Žgela, načelnik Općine Severin. Sjela sam u automobil i u kafić ušla malo prije 23 sata. Načelnik je bio naslonjen na šank, a pored njega je stajao njegov prijatelj, također mještanin Severina. Upitala sam ih zašto konstantno stvaraju probleme mojim djelatnicima, a potom ih zamolila da napuste lokal i da više ne dolaze. U tom trenutku načelnik Žgela nije ništa rekao, već je njegov kolega počeo vikati na mene da moje ”konobarice ne valjaju”, ”da se moraju podati, odnosno podrediti njima”, ”da predam lokal ako ga ne znam voditi…” – priča nam ogorčena vlasnica kafića.

‘Htjeli su litru i vodu, a ispred sebe su imali već dvije’

– U tom trenutku sam od djelatnice saznala zašto je, između ostalog, ponovno nastao problem. Djelatnica im nije željela dati još pića. ne samo što su bili pod vidnim utjecajem alkohola, već je i kafić je bio pred zatvaranjem. Htjeli su litru i vodu, a već su na stolu imali dvije litre i vode – prisjetila se vlasnica lokala

– Kada su svi gosti izašli iz lokala, načelnik Žgela i njegov prijatelj su me krenuli verbalno napadati. Čovjek koji se netom prije nalazio uz načelnika za šankom ja zaprijetio je da će mi istući supruga. U tom trenutku je na parkiralište lokala autom stigao jedan dečko koji je mislio da još radimo i koji nije imao veze s ničim. U lice su mu se odmah unijela dva gosta, a jedan ga je udario i tu je sve krenulo. U samo nekoliko sekundi načelnik Općine Žgela je iz nekog razloga počeo tući jednog dečka koji je bio s njima u društvu. Rekla sam mu da se smiri i prestane. Tada me primio za vrat. Uspjela sam ga odgurnuti od sebe. Morala sam jer ne znam više što je spreman napraviti u tako pijanom stanju – priča nam Kramarić.

‘Znaš li ti tko sam ja? Ovo je moje selo!’

Nakon što je odgurnula načelnika, dodaje, po nju je krenulo najgore.

– Nakon što sam ga odgurnula od sebe, načelnik mi je vikao i psovao ”Jeb.. ti mater”, ”Znaš li ti tko sam ja? Ovo je moje selo!”. Odgovorila sam mu da me nije briga tko je on i tada me krenuo šamarati, dok je uokolo trajala tuča. Udario me je više puta, što šakom, što dlanom po licu. I to više puta. Sve to se lijepo vidi na snimkama s nadzornih kamera mog kafića koje su već predane policiji.

‘Nema šanse da ću mu ovo oprostiti’

– Nema šanse da ću načelniku Općine Severin oprostiti što je napravio. Kafić sam kako on kaže ”u njegovom selu” otvorila 5. maja ove godine. U ova dva mjeseca s njim imam konstantno problema, kao i moje djelatnice koje su prve na udaru. Svaki put imamo s njim problem kada dođe navečer u kafić jer uvijek stigne u alkoholiziranom stanju. Kada dođe u dopodnevnim satima tada je relativno miran – ispričala je Kramarić još uvijek vidno potresena cijelim događajem.

Iz regionalnog portala uspjeli su iz više neslužbenih izvora saznati kako je u narušavanju javnog reda i mira zaista sudjelovao Žarko Žgela, HDZ-ov načelnik Općine Severin.

Kontaktirali su telefonskim putem (11. jula, 14.32 sati ) načelnika Žarka Žgelu, predstavili se i objasnili zašto ga zovemo.

Zatražili su komentar, a načelnik je bio vrlo kratak. – Nemam komentar na to – rekao je Žgela.

Načelnik od 2009. godine

Inače, u kratkoj biografiji koja stoji na stranicama Opštine Severin između ostalog stoji kako je aktualni načelnik Žarko rođen 1965. godine u Slunju, a 1973. godine doselio je s roditeljima u Severin te je završio srednju školu za prometnog tehničara.

Dužnosti opštinskog načelnika obavlja od 2009. pa do danas.

Dnevno.hr/ Bjelovar.live