Skip to content

Helez reagovao na izjave Dodika i Stevandića o njegovoj objavi sa drοnom

Ministar odbrane BiH, Zukan Helez, nakon nedavne fotografije sa puškom, objavio je i novu kako posmatra let bespilotne letjelice, te poručio: “To je najbolji penicilin za razdruživanje!.

  • To je izazvalo reakciju predsjednika bh. entiteta, Republike Srpske, Milorada Dodika.

“Sanja helikoptere od kako je imenovan. Za 10 miliona, Zukane, možeš kupiti desetine odličnih traktora ili jednu olupinu od helikoptera. I to samo ako se Srbi saglase. Pitam, Zukana, kome kupuješ helikoptere, drοnove? Valjda ih kupuješ i Republici Srpskoj i Srbima. Valjda ih kupuješ i Hrvatima”, upitao ga je Dodik.

  • Takođe, na objavu Heleza reagovao je i predsjednik Narodne skupštine RS, Nenad Stevandić.

“Ali, kao što vidite, na to ratno huškanje i Zukana Heleza i snimanje spotova o nekim vojskama i paravojnim formacijama Rame Isaka ne reaguju oni koji pišu nama pismo kada držimo političke govore ili kada raspravljamo o političkoj situaciji u Republici Srpskoj”, rekao je Stevandić.

“Ako se ovo Dodiku ne sviđa – neka ide odavde sa svojom porodicom. Moram reagovati na Stevandićeve i Dodikove gluposti. Svako razdruživanje, otkidanje dijela BiH je rat. Oni proizvode rat! Moram štititi ustavne nadležnosti. Poručujem građanima da sve nadziremo – i EUFOR i Ministarstvo odbrane BiH! Spremni smo! Nema opasnosti u BiH”, poručio je Helez.

  • Helez je otkrio da li je snimak leta drona koji je objavio na Fejsbuku nastao u BiH.

“Jeste, o lokaciji ne želim govoriti. To je dobro za BiH”, istakao je Helez.

  • Ministar odbrane BiH je progovorio i o tome da li postoji više vrsta dronova.

“Postoji! Imamo i kamikaze. Najnoviji dron ostaje 24 sata u vazduhu i teško se otkriva”, poručio je Helez.

  • Helez je ocijenio šta će uraditi premijer FBiH, Nermin Nikšić, ako dobije dokument o mirnom razdruživanju Republike Srpske od BiH iz NSRS.

“To ide Tužilaštvu BiH. Dokument o razdruživanju neka okače mačku o rep i mogu mahati njime. Ko su oni da naređuju?! Ne znam što je Dodiku toliko stalo da ukine Republiku Srpsku… Sve što radi – radi da bi ukinuo Republiku Srpsku”, smatra Helez.

Ministar odbrane BiH je otkrio da li je ugrožen mir u BiH.

“Neće se ništa desiti, idi, Milorade! Ne smiješ dirati BiH!”, rekao je Helez.

Helez je najavio uvoz oružja u BiH koje niko u regionu nema

Niko nema to što ćemo mi imati. Ne prijetimo, ali imaćemo sve! Znam da je mnogima krivo što neće moći više gađati snajperima ljude koji idu po vodu, rekao je Helez.

Gdje su nestali ruski vojni kampovi?

Nema ih više! Sve znam! Da nisam progovorio, još bi postojali!, kazao je Helez.

Kako kaže, Ministar odbrane BiH, Dodika su tukle djevojčice

Poručujem ovima što me napadaju, ovom polusvijetu: da sam svaki dan u teretani, imam snage i energije. Znam da su Dodika djevojčice tukle, istakao je Helez ne navodeći odakle mu ta informacija.

Helez se dotakao i Svesrpskog sabora i poručio da u BiH nemaju čega da se ‘plaše’

Čega da se plašimo – papira? Nismo se plašili tenkova ni granata, a da se plašimo papira! To isto mogu mačku o rep, poručio je Helez tokom gostovanja u programu Face TV.

Helez je govorio i o secesionistima koji pretendiraju na teritoriju države BiH. Poručio je kako “nikada više Stevandići neće moći voziti nezaštićenu sirotinju u svom kombiju u Banjoj Luci, ni Vučić snajperom pucati na Sarajevo!”.

Cijelo gostovanje Zukana Heleza pogledajte u video prilogu FACE TV.