Skip to content
Kaskader

Hodao na žici iznad aktivnog vulkana, supruga izvodila piruete, sve prenošeno uživo

Kaskader Nik Wallenda uspio je još jednom da ostavi svijet bez daha. Sa zaštitom preko očiju i udišući kroz masku kako bi zaštitio pluća od isparavanja sumporne kiseline, 41-godišnji Wallenda je hodajući po žici prešao razdaljinu od 550 metara iznad aktivnog vulkana Masaja u Nikaragvi, prenosi CBS News.

Vulkan Masaja je jedan od osam svjetskih vulkana koji ima aktivno jezgro lave.

Wallenda je prethodno hodao žičanim vodovima preko Grand Canyona, Niagarinih vodopada i Times Squarea.

Njegov nevjerovatan podvig je zabilježilo 17 kamera i četiri drona, prenosi CBS News, a emitiran je u srijedu navečer na ABC-jevom filmu “Volcano Live!”. Prelazak je trajao nešto više od 30 minuta.

Međutim, nisu svi bili zadivljeni ovim poduhvatom, i to zato što je kaskader koristio zaštitni pojas dok je prelazio vulkan. Wallenda je naveo da je zaštitni pojas bio jedan od zahtjeva mreže “ABC”, koja je takođe insistirala da nosi pojas prilikom prošlogodišnjeg hodanja po žici preko Times Squarea .

Prije nego što je Wallenda postao prvi čovjek koji se uspješno suprotstavio gravitaciji iznad vulkana u blizini Managua, njegova supruga Erendira otvorila je predstavu zadivljujućim vlastitim trikom.

Ona je graciozno izvela nekoliko pirueta na obruču iznad vruće lave.

Sidebar