Skip to content

Hrabri pas upozorio obitelj o požaru i odvukao bebu na sigurno


Majka iz Kalifornije, Latana Chai, doživjela je strašnu tragediju kada je njezina obiteljska kuća izgorjela do temelja dok je u njoj bila njezina sedmomjesečna kći Masailah.

Situacija je postala još strašnija kada je Latana vidjela obiteljskog obično mirnog pit bulla, Sashu, kako laje i bijesno grebe na stražnjim vratima.

Ovakvo ponašanje nije bilo sasvim u skladu sa Sashinim karakterom, pa je Latana odmah shvatila da nešto ozbiljno nije u redu.

Latana je otvorila vrata i susrela se sa zidom crnog dima i plamena koji je dolazio iz susjedne kuće. Vatra se brzo širila prema njezinoj vlastitoj kući i znala je da vrijeme istječe da svoju bebu skloni na sigurno.

Unatoč njezinim naporima da što prije stigne do Masailahine sobe, Sasha je već bila tamo, a Latana je bila šokirana kada je vidjela kako pas drži pelenu njezine bebe i odvlači je na sigurno.

Da Sasha nije upozorila Latanu na opasnost, moguće je da su i Latana i Masailah mogli poginuti u plamenu. Kako je Sasha bila s obitelji od Masailahina rođenja, bilo je jasno da pas i beba dijele posebnu vezu.

Bilo je tim više iznenađujuće što se Sasha, koji je inače bio pas pun ljubavi, nježan i razigran, u ovoj situaciji ponio tako herojski.

Ova tragedija podsjetnik je na važnost obraćanja pozornosti na ponašanje naših ljubimaca, posebno u kriznim vremenima.

Također naglašava nevjerojatnu vezu koja može postojati između ljudi i životinja te hrabrost i junaštvo koje su kućni ljubimci sposobni iskazati pred opasnošću.