Skip to content

Hrvatica šokirana onim što je vidjela u Americi: ‘Najgore od svijeta’

Nakon što je novinarka i urednica Ivana Paradžiković (42) otišla u Ameriku tako i objavljuje fotografije s raznih lokacija koje posjećuje. Na Instagramu se pratiteljima sada javila s novim fotografijama i novim, šokantnim opisom.

– Što smo učinili?! Nije pitanje, vise zgrožena konstatacija, koja mi se vrtjela glavom. Vidjela sam najgore od svijeta danas. Ogromne količine smeća, beskućnika, meth ovisnika, pasa lutalica, lešina uz cestu. Džinovske porcije hrane, sve super size. Ljudi, ne pretili već gojazni, jer zdravu hranu si rijetko tko može priuštiti – započela je Paradžiković i nastavila:

– Sve je abnormalno skupo. Tucet jaja 12$. Sirni namaz 7$. Normalni ljudi, obični, rade dva posla da prežive. Žive da bi radili. Poput hrčaka vrte kotac, jer ako stanu, game over, ostaju bez svega. Sustav je nemilosrdan. Raj za bogataše koji odsjedaju u Hiltonu, ljetuju na Havajima i idu na skijanje u Aspen. Amerika nije samo shopping u New Yorku. I ovo je Amerika. Doduše, njezin najsiromašniji dio – ispričala je.

A na svom putovanju kroz Ameriku srela je i takve primjere o kojima priča, piše Večernji.hr.

– Sreli smo čovjeka koji je imao servis za čišćenje hotela. U koroni, ostao je bez svega. Sada živi u kombiju sa ženom, psom i mačkom. Nuždu vrše u mačkin pijesak. Upoznali smo i lika koji je odgulio 5 g zatvora zbog droge. Na dan kada je izašao, sve što je posjedovao su hlače i majica. I sad uz cestu u New Mexicu prodaje marihuanu. Ona je legalna. Ima 12 komada oružja! Na pitanje što će mu toliko, odgovara: zaštita ako mi netko pokuša silovati ženu. Pitam znatiželjno: a imaš ženu? – Nemam, kaže: Rasna netrpeljivost osjeti se u zraku. Tenzije, – ispričala je pratiteljima.