Skip to content

Hrvatski bokser nokautiran već u prvoj rundi

Hrvatski bokser Alen Babić se u meču za naslov svjetskog prvaka novoustanovljene bridger kategorije (od 90,7 do 101,6 kg) nije najbolje snašao i već je nakon nekoliko sekundi ušao u probleme.

Nakon vrhunskog najavnog videa s hrvatskom zastavom u fokusu, Alen “The Savage” Babić ušao je u ring u poljskoj dvorani uz pjesmu Heroj Ulice Prljavog Kazališta.

Babić je poražen u svom najvećem meču karijere.

U borbi za naslov svjetskog boksačkog prvaka WBC organizacije porazio ga je u Poljskom Rzeszowu domaći predstavnik 37-godišnji Lukasz Rozanski (15-0).

Rozanski je u samom uvodu meča krenuo agresivno prema Babiću i pogodio nekoliko odličnih udaraca u prvih 40 sekundi, vjerojatno ponesen domaćom publikom.

Protivnik Rozanski ga je već nakon prvih deset sekundi uzdrmao s dva udarca, nakon minute ga doveo u prvi knockdown, a nakon dvije minute i deset sekundi, i dovršio u dominantnoj te brzoj pobjedi.

Reakcija Rozanskog ukazala je na to da je Poljak i sam sebe iznenadio ovako brzom pobjedom, čak i nekoliko minuta nakon svoje pobjede je bio šokiran.

– Babić se jednostavno nije otvorio u ovom meču i tisuću puta ću izraziti žal zbog toga. Kao da je bio iznenađen načinom na koji boksa njegov protivnik. Žao mi je što se nije onako, uličarski, potukao, jer izgleda da su sve taktike i tehnike bile nevažne u ovom trenutku – komentirao je Babićev poraz u prijenosu RTL-a legendardni hrvatski boksač Željko Mavrović, piše Večernji.hr.