Skip to content

IΖRAΕLSKI ministar nacionalne sigurnosti dijeli jurišne puške civilima (VIDEO)

  • Krajnje desničarski ministar počinje opskrbljivati ​​oružjem civilne ‘sigurnosne timove’, uključujući doseljenike volontere

IΖRAΕLSKI krajnje desničarski ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben-Gvir počeo je prije desetak dana dijeliti nedavno kupljene jurišne puške izraelskim građanima, sada se pojavio i video te akcije.

Ben-Gvir je na platformi društvenih medija X ranije rekao da je distribucija oružja počela u desecima naselja.

Rekao je kako je naredio Ministarstvu nacionalne sigurnosti da kupi više od 10.000 komada vatrenog oružja.

Distribucija je usmjerena na područja u blizini pojasa Gaze, Zapadne obale i mješovitih gradova u kojima žive Židovi i Arapi u Izraelu.

Izraelska javna radiodifuzna korporacija izvijestila je da će oružje biti podijeljeno civilnim “sigurnosnim timovima” koji uključuju dobrovoljce doseljenike.

Podsjetimo, dok je posljednjih dana fokus usmjeren na Gazu, napadi izraelskih doseljenika i sukobi ostavljaju desetke mrtvih Palestinaca na Zapadnoj obali. Izraelski doseljenici slobodno šetaju po Zapadnoj obali pod zaštitom izraelske policije.

Izraelski vojni buldožeri su uništili ulice u izbjegličkom kampu Nour Shams na Zapadnoj obali i proglasili su ga zatvorenom vojnom zonom. Izraelski vojnici vrše racije, ulaze u kuće, pritvaraju Palestince.

Samo ove godine Ujedinjeni narodi su izvijestili o 798 incidenata povezanih s doseljenicima na okupiranom području, u kojima je ozlijeđeno 216 Palestinaca. U istom razdoblju izraelske snage ubile su 179 Palestinaca na Zapadnoj obali.

Doseljenici su dugo bili optuživani za provođenje djela nasilja nad Palestincima. Osim ubistava, ti su napadi uključivali incidente fizičkog napada, oštećenja imovine i uznemiravanja.