Skip to content

I staro i mlado: Glumci, TV lica i građani zahtijevaju odlazak Vučića

U Beogradu je okupljanjem ispred Narodne skupštine Srbije otpočeo peti po redu skup “Srbija protiv nasilja”.

Svi su tu, i staro i mlado. Nakon obraćanja TV lica i glumaca, koji su pokazali jedinstvo u tome da su društvu u Srbiji potrebne promjene, protest se nastavio šetnjom Bulevarom Kralja Aleksandra.

Okupljenim građanima prva se obratila legendarna glumica Svetlana Bojković, podsjećajući da je vlast građane nazvale “lešinarima” i “hijenama”. Nakon nje govorio je Ivan Ivanović, TV voditelj, koji je potom najavio svog kolegu Zorana Kesića.

Kesić se obratio prisutnima te naveo da je odlučio podržati opoziciju zbog bijesa koji je osjetio nakon tragedija koje su se nedavno dogodile u Srbiji. Dodao je kako se ponovo zaljubljuje u svoj grad i svoju zemlju.

Tokom obraćanja, građani su ujedno, uglas, uzvikivali: “Vučiću, odlazi!”.

Posebnu pažnju privukao je govor Dragana Bjelogrlića koji je već, podsjetit ćemo, iz Sarajeva poslao poruku da žuri u Beograd kako bi “srušio Vučića”.

Osim toga, ovog puta na skupu možemo primjetiti puno interesantnih parola i poruka za Aleksandra Vučića; na zanimljiv način su prikazane želje i zahtjevi građana, kao i to da je “nešto trulo u Srbiji”, javlja Klix.