Skip to content

‘ΡRLJΑVE IGRE’ protiv Turske nisu uspjele! – kaže Erdogan

• Turski predsjednik Tayyip Erdogan obratio se naciji u Beştepeu nakon izborne pobjede i rekao je da su “prljave igre” protiv njegove zemlje propale.

“Sve zamke postavljene pred Tursku u zadnjih 10 godina, sve igre koje su joj se podmetale, svi bodeži zabijeni u njezina leđa… trebali su spriječiti današnji dan. Nisu li njemački časopisi, francuski časopisi, engleski časopisi izbacivali naslovnice da ruše Erdoğana, zar nisu oni pisali ove naslovnice? Ovdje su oni izgubili, braćo moja!”

 

“Vidjeli ste kako se mjesecima sklapaju savezništva protiv nas, vidjeli ste tko je s kim. Vidjeli ste tko nam se suprotstavio od terorističkih organizacija do devijantnih struja. Vidjeli ste kakve su se prljave igre igrale. Što se ipak dogodilo? Hvala Bogu da nisu uspjeli, nadam se da neće moći više. Oni koji pokušavaju pronaći slabost turske nacije ipak će izgubiti. I ono čemu smo svjedočili na prošlim izborima pokazalo je taj časni stav našeg naroda. Sve dok je most ljubavi između nas i našeg naroda tako čvrst, nema problema koji ne možemo prevladati, boriti se i riješiti.”

“Putin je u svojoj čestitki ponovio status Turske kao središnje regije”

“Nema stajanja… Nema stajanja… Isto tako, uvijek ćemo ići naprijed i širiti našu infrastrukturu i sustav osiguranja, koji svijet uzima za primjer u zdravstvu. Povećat ćemo naše gradske bolnice. Dodatno ćemo ojačati poziciju turskog središta prenoseći naša ulaganja u promet i energetiku, koji su osnovna infrastruktura razvoja, na globalnu razinu. Zapravo, gospodin Putin je ponovio pitanje Turske, odnosno Trakije kao središnje regije, u ovoj čestitki. Napravit ćemo ovaj korak s njima kako bi Trakija bila središte…”, kazao je, između ostalog, Erdogan.