Skip to content

Imala sam zdrave zube i neugodan zadah: Onda sam čula za ovaj recept i riješila sam se velike muke (SAVJET)

Neugodan zadah iz usta je problem koji muči skoro svaku drugu osobu na planeti i mada može postojati više uzročnika ovome problemu, većina uzročnika se nalazi unutar usne šupljine, a ostatak uzročnika potpada pod probleme sa unutrašnjim organima, probleme sa disajnim putevima ili su neke druge bolesti u pitanju.

Osobe koje imaju ovu problematiku se najčešće ustručavaju da budu u društvu jer strahuju da će neko osjetiti neugodan zadah koji dolazi iz njihovih usta.

Za taj problem postoje jednokratne stvari za pomoć kao što su žvakače gume ili mentol bombone ili neki osvježivači za usta, ali oni nisu svakako rješenje za ovaj problem. Veoma često uzrok ovoga problema je nehigijena usta, a to ne znači nužno redovno pranje zuba, već i uklanjanje kamenca koji se sa vremenom zna nataložiti na zubima, zatim tu je i karijes kao i upale desni.

Usta nakon jela postanu pravi rasadnik bakterija, a ako nemate naviku da nakon svakog obroka perete zube, hrana koja ostane između zuba zna sa vremenom da prouzroči veoma neugodan miris

Problem možete riješiti na način da iscijedite sok iz dva limuna, te vam treba šolja tople vode, pola kašike cimetovog praha, kašika meda i kašika soda bikarbone.

Prvo u jednoj posudi pomiješajte sok od limuna sa cimetom i medom, a nakon toga dodajte sodu bikarbonu i vodu. Sve stavite u jednu bocu i dobro promiješajte, a smjesu možete da koristite kao tečnost sa kojom ćete ispirati usta.

Već nakon nekoliko dana ćete vidjeti velike promjene u svojoj usnoj šupljini kao i da vam kamenac pomalo nestaje.

Sidebar