Skip to content

IMATE ZDRAVE ZUBE, A NEUGODAN ZADAH? To može biti znak OZBILJNE BOLESTI! Evo rešenja

Mnogi i pored toga što imaju zdrave zube i što vrše redovnu higijenu usta, ipak imaju problem sa zadahom.
Ukoliko ne znate zašto vam se oseća iz usta, onda definitivno proverite da li imate ovo u ustima.

Često se sekret iz krajnika, hrane koja se taloži u krajnicima može taložiti u grlu, a kao posledica učestalih upala krajnika stvara se kamenje.

Obratite se svom lekaru i proverite da li je razlog zadaha upravo ovo.

Većina ljudi zna da dobra oralna higijena podrazumjeva redovno pranje zuba i upotreba zubnog konca, međutim često se zanemaruje jezik.

Neugodan zadah iz usta problem je s kojim se svako od nas susreo u životu, na vlastitom primeru ili u svakodnevnim susretima s drugima. U većini slučajeva rezultat je loše higijene usta, ali može biti znak i nekih drugih zdravstvenih problema.

Stalno imate neugodan zadah?

Uzrok su loše bakterije

Usta su dom loših bakterija koje se gomilaju samo na zubima, nego i na jeziku. Jedna od njih je Helicobacter Pylori, jedan su od glavnih uzroka lošeg zadaha. On živi na jeziku, pa svaki put kada perete zube četkicom pređite preko zuba.

Pijte više tečnosti

S obzirom na to da bakterije bujaju u suhim ustima, konzumirajte više tečnosti. Ako ni čišćenje zuba niti jezika ne pomognu, može biti i u disajnim putevima ili u želucu. Loš zadah, može se samo prikriti žvakačim gumama.

Bombone i žvakaće gume su kratko rešenje za loš zadah

Neugodan zadah stvarno je problematična stvar jer nas koči u svakodnevnom životu u komunikaciji sa drugim ljudima, onako kako bi smo želeli.

Stoga vam predlažemo prirodan lek koji će vas rešiti lošeg zadaha!

Napitak protiv lošeg zadaha

Sastojci

2 limuna
1/2 kašika meda
1/2 kašika cimeta u prahu
1 kašika tople vode

Priprema:

Cimet i med stavite u posudu, zatim dodati toplu vodu, i sve dobro izmešati kako bi se med rastopio. Zatim sok od 2 isceđena limuna dodajte, nakon čega smesu koja je dobro pomešana stavite u frižider!

Primena:

Kad osetite neugodan zadah, uzmite kašiku smese i progrgljajte je u ustima, te progutajte, te kada god osetite potrebu, vi to učinite.

Izvor: dnevne.rs

Sidebar