Skip to content

Informer: Zašto je majka male Danke pretraživala na Googlu granični prelaz između Srbije i Rumunije i tražila informacije o krivičnoj odgovornosti? Ivana odgovorila!

Nezvanični detalji iz istrage nakon vještačenja telefona Ivane Ilić

Nakon vještačenja telefona majke nestale Danke Ilić otkriveno je da je ona navodno neposredno prije i poslije nestanka djeteta, u nekoliko navrata ‘guglala’ granični prelaz između Srbije i Rumunije, tvrdi Informer.

– Jako je čudno ponašanje majke i ono što je tražila u telefonu neposredno nakon nestanka. Ona je pretraživala na guglu granični prelaz Kladovo – Turnu-Severin. A zašto? – otkrio je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević na Kolegijumu.

– Između ostalog, smijem da kažem, a potvrdit će i nadležni, potvrdit će u nekom trenutku, ‘guglala’ je i krivičnu odgovornost, koliko je predviđena kazna za neka određena krivična djela. Ništa ne tvrdim, samo, priznat ćete, to su jako čudne stvari – kazao je Vukičević i dodao da se istraga nastavlja.

Glavni urednik Informera iznio je još jednu ekskluzivnu informaciju.

– Svi treba da znamo da policija maksimalno čini sve ne bi li mala Danka bila pronađena. Dvije ili tri nedjelje prije nestanka, njeni roditelji su je vodili na specijalistički pregled u Beograd. Kakav pregled je bio i o čemu se tačno radi, ne mogu sad da kažem zbog istrage – ispričao je Vučićevič.

OGLASILA SE I MAJKA MALE DANKE O pretrazi na internetu

Na pitanje da li je istinita informacija da je pretraživala granične prelaze sa Rumunijom, ali i koliko može da krivično odgovara.

“Telefon je bio na vještačenju, samo ću to reći. Da je tako, ja ne bih bila majka koja traži svoje dijete, moj status bi bio drugačiji. Samo da se Danka vrati živa i zdrava, a onda ćemo o svemu progovoriti”, kaže Ivana za Nova.rs.

Ivana navodi da su suprug i ona zajedno, da se bore svaki dan da im se dijete što prije vrati kući, ali i da danima o njoj izlaze brojne nebuloze.

“Držimo se koliko možemo, samo da se Danka što prije pronađe. Čekamo da se sve ovo završi, nadamo se najboljem, a onda ćemo se suprug i ja oglasiti javno, i odgovoriti na sve uvrede, prozivke, nebuloze. Zato se mi ne oglašavamo. Bole me sve te spekulacije, bacanje krivice na mene i supruga”, navodi potištena Ivana.

Na pitanje da li je pogledala snimak iz Beča, na kome je djevojčica slična njenoj Danki, Ivana kaže da jeste.

„Snimak sam pogledala, ali zbog toka istrage ne smijem da komentarišem. Policiji svaka čast, ljudi ne spavaju, danonoćno traže. Nadam se da ćemo što prije zagrliti naše dijete“, navodi majka nestale Danke.

Na pitanje da li se nada da je njeno dijete dobro, Ivana kaže da drugačije neće ni da vjeruje.

„Ne želim na drugu opciju ni da pomislim“, zaključuje Ivana.

MUP Srbije: Netačne su tvrdnje o nalazima vještačenja mobitela

Kako su za N1 Srbija rekli u MUP-u, tvrdnje iznesene u pojedinim tabloidima da je nakon vještačenja mobitela majke nestale Danke Ilić otkriveno da je ona ‘neposredno prije nestanka djeteta guglala granični prijelaz Srbije i Rumunije’ u potpunosti su netačne.

Iz MUP-a su u potpunosti demantirali spomenute navode iznesene u tabloidima, piše Dnevno.hr.

Podsjetimo, ekskluzivni snimak djevojčice koja podsjeća na nestalu Danku Ilić iz Banjskog polja koju je objavio Informer nastao je na tramvajskoj stanici u centru Beču, a njega je zabilježio Srbin koji živi u austrijskoj prijestolnici.

Bečka policija od tada također traga za djevojčicom koja podsjeća na malu Danku i ženama koje su bile sa njom. Također, poslije ovog snimka raspisana je i Interpolova žuta potjernica.

Danonoćnim operativnim radom i pregledanjem kamera sa graničnog prelaza Kladovo – Turnu-Severin srpska policija je navodno došla do nedvosmislenog zaključka da su granični prelaz između Rumunije i Srbije prešle dvije žene koje liče na osobe sa snimka koji je nastao u Beču i na kom je djevojčica koja likom podsjeća na nestalu Danku Ilić (2), navodi Informer.