Skip to content

Inženjer sam diplomirani ali radim kao konobar, ali ovo nisam zaslužio

Dolazim iz veoma ugledne domaćinske kuće. Roditelji su se trudili svakodnevno da me vaspitaju na najbolji mogući način, da budem vredan i pošten. Bio sam dobar učenik, mučio sam se i diplomirao, ali kao i puno drugi nisam uspeo da se zaposlim u struci.

Vremenom sam se oženio i sad imam djecu, samim tim bio sam primoran da nadjem posao da bih mogao snabdevati porodicu i izmirivati račune. Pa sam se zaposlio kao konobar.

Ovo je za mene vrlo naporan posao, jer gazda zahteva od mene da radim samo drugu smenu tako da nikad nisam kući pre ponoći. Kad se vratim, umoran da jedva stojim na nogama.

Svako veče pre mog dolaska kući, čeka me upaljen televizor, i moja žena kako spava na kauču, prilikom čekanja da se vratim, zaspi, ipak to je bila samo moja predpostavka.

Jednog dana sam zamolio šefa da me koji sat ranije pusti sa posla da bih iznenadio djecu a pre svega moju “vjernu” suprugu, i na moju sreču ili nesreču šef je ispunio moj zahtev i pustio.

Stigao sam kući, sa nadom da ću biti iznenadjene, kao i ostale večeri dočekao me je upaljeni televizor, ali ne i moja supruga na krevetu u istoj sobi.

Potražio sam je do kuhinje, ali nije bila ni tamo. Nastavio sam dalje do spavače sobe i na pola puta čuo sam dobro poznati zvuk, škripanje kreveta.

Shvatio sam istog trena šta se događa i ne znam kako sam otrčao do vrata od spavaće sobe i otvorio ih. Imao sam šta da vidim, moju suprugu sa prvim komšijom, prijateljem iz detinjstva, čovekom kojeg pozdravljam skoro svake noći kad se vratim s posla, dok on sedi u dvorištu i puši cigaretu.

Svet mi se srušio, onesvestio sam se od stresa i palo. Kad sam se probudio, imao sam veliku ranu iza uva a on je već nestao.

Supruga se uvek pretvarala da je zabrinuta zbog moje povrede, međutim, kada sam ustao i suočio sa činjenicom da me vara, drsko je počela da tvrdi da to čini, ne zato što to želi i voli, već zato što je usamljena i što nisam svake noći kod kuće. Plus joj je davao novac, a kako smo jedva sastavljali kraj s krajem jer naše plate nisu bile dovoljne, morala je nekako da se snađe.

Znam da je sve što je rekla čista glupost, jedva sam se suzdržao da ne podignem ruku na nju, ali sada ne znam šta da činim. Imam dvoje male dece i ne znam šta je najbolje za njih. Ako se razvedem, ona će ih uzeti i viđaću ih samo za vikend, a ako se ne razvedem, ceo život ću da budem rogonja i ne znam da li mogu da joj ikada oprostim prevaru. To znači da se mučim i patim čitav život, zbog dece… Ne znam šta da radim, ne mogu da odlučim, prenosi srbija24.

Sidebar