Skip to content

Iran je napao teroristički stožer unutar Pakistana

Dva ključna uporišta terorističke skupine Jaysh al-Dhulm (Jeysh al-Adl) u Pakistanu izbrisana su napadima preciznim projektilima i dronovima. Značajne baze terorističke skupine Jaysh al-Dhulm na tlu Pakistana uništene su u utorak.

Prema izvješćima do kojih je došla novinska agencija Tasnim, te su baze bile posebno ciljane i uspješno uništene kombinacijom napada projektilima i bespilotnim letjelicama.

Središnja tačka ove operacije bila je regija poznata kao Kouh-Sabz (zelena planina) u pokrajini Balochistan u Pakistanu, prepoznata kao jedno od najvećih središta za militante Jeysh al-Dhulm.

Sredinom decembra ozloglašena teroristička skupina Jaish al-Adl (u Iranu poznata kao Jaish al-Dhulm) upala je u policijsku postaju u Sistanu i gradu Rasku u provinciji Balouchestan, jugoistočno od Irana, što je rezultiralo mučeništvom 11 pripadnika iranske policije.

Nakon incidenta, iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amirabdollahian i njegov kolega iz Pakistana, Jalil Abbas Jilani, razgovarali su o načinima jačanja sigurnosne suradnje između dvaju susjeda.

Jilani je također osudio teroristički napad na iransku policiju, opisavši terorizam kao zajedničku prijetnju Iranu, Pakistanu i široj regiji.

Podsjetimo, Iran je jučer napao “špijunski stožer” Izraela u iračkoj regiji Kurdistan, dok su iranske elitne snage također napale i ΙSΙS u Siriji.

Danas je također i Turska izvela zračne napade nad terοristima ΡΚΚ /YΡG/ΚCΚ na sjeveru Iraka i Sirije!