Skip to content

ISKLJUČIVANJE VANZEMALJACA? Viši američki general kaže da još NIŠTA NE ISKLJUČUJE

General američkih zračnih snaga koji nadzire zračni prostor Sjeverne Amerike rekao je u nedjelju nakon niza obaranja neidentificiranih objekata da još ne isključuje vanzemaljce ili bilo koje drugo objašnjenje, oslanjajući se na američke obavještajne stručnjake, piše Reuters.

Upitan je li isključio izvanzemaljsko porijeklo za tri objekta u zraku koje su američki ratni zrakoplovi oborili u isto toliko dana, general Glen VanHerck je rekao: “Pustit ću obavještajnu zajednicu i protuobavještajnu zajednicu da to otkriju. Ništa nisam isključio.”

“U ovom trenutku nastavljamo procjenjivati ​​svaku prijetnju ili potencijalnu prijetnju, nepoznatu, koja se približava Sjevernoj Americi s pokušajem da je identificiramo”, rekao je VanHerck, čelnik američkog Zapovjedništva zračne svemirske obrane i Sjevernog zapovjedništva.

VanHerckovi komentari došli su tijekom brifinga u Pentagonu u nedjelju nakon što je američki borbeni zrakoplov F-16 oborio objekt osmerokutnog oblika iznad jezera Huron na američko-kanadskoj granici.

Neidentificirani objekt koji je oboren u kanadskom zračnom prostoru praćen je od petka navečer, navodi se u izjavi glasnogovornika Pentagona Gen. Patricka Rydera. Čini se da je objekt “cilindrični“, rekla je ranije kanadska ministrica obrane Anita Anand na konferenciji za novinare u subotu.

Incidenti u posljednja tri dana uslijedili su nakon obaranja kineskog balona 4. februara, što je sjevernoameričku protuzračnu obranu stavilo u stanje pripravnosti. Američki dužnosnici rekli su da je balon korišten za nadzor.

Drugi američki obrambeni dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, rekao je da vojska nije vidjela dokaze koji bi upućivali na to da su predmeti vanzemaljskog porijekla.

VanHerck je rekao da vojska nije mogla odmah utvrditi način na koji je bilo koji od tri najnovija objekta držan u zraku ili odakle dolaze.

S razlogom ih zovemo predmetima, a ne balonima“, rekao je VanHerck.

Incidenti dolaze nakon što je Pentagon posljednjih godina poduzeo novi poticaj da istraži vojna viđenja NLO-a – preimenovanih u službenom vladinom jeziku u “neidentificirane zračne pojave” ili UAP-ove. Napori vlade da istraže anomalne, neidentificirane objekte – bilo da su u svemiru, na nebu ili čak pod vodom – doveli su do stotina dokumentiranih izvješća koja se istražuju, rekli su viši vojni čelnici. Ali Pentagon kaže da nije pronašao dokaze koji bi ukazivali na posjete Zemlji inteligentnog vanzemaljskog života.

Jučer je neidentificirani leteći objekt također primijećen u blizini obale pokrajine Shandong u istočnoj Kini, prema kineskim državnim novinama Global Times.

Urugvajske zračne snage istražuju pojavu blještavih svjetala na nebu, koja su bila vidljiva i iz susjedne Argentine, izvijestili su vojska i lokalni mediji.