Skip to content

ISTETOVIRALA JE OČNE JABUČICE, A ONDA JE IZGUBILA VID

Imam kataraktu i glaukom. Nepovratno sam izgubila vid na desnom oku – priznaje Aleksandra (Sadowska) Gałuszka, postala je poznata 2016. godine, kada je odlučila da potpuno tetovira očne jabučice. Htjela je sličiti svom idolu Popeku, ali nije očekivala visoku cijenu koju će za to platiti.

Djevojka je otkrila da je odlučila tetovirati očnu jabučicu u crnoj boji. Kako se pokazalo, nije provjerila ni studio ni tattoo majstora koji je poduzeo zahvat. Tijekom tetoviranja, neiskusni tattoo umjetnik otišao je sa iglom preduboko, što je probušilo očnu jabučicu gdje se razlilo previše tinte.

Izgubila je vid na jednom oku, a počeo se pogoršavati i na drugom.

Da je sklona čudnim zahvatima, vidi se i po tome što je ‘rascijepila’ i jezik.

Aleksandra je, bez posla, vida i novca za liječenje, odlučila svoja prava potražiti na sudu. Proces se vukao gotovo 6 godina.

Okružni sud u Varšavi donio je presudu u ovom slučaju, ali nijedna strana nije zadovoljna njome, piše poljski medij Pompkonik.

Skoro 6 godina nakon podizanja optužnice, 20. decembra 2022., prvostupanjski Okružni sud za Varšavu Wola donio je kaznu za Piotra A., tattoo umjetnika iz Varšave koji je izveo zahvat. On mora platiti Aleksandri PLN 150.000 odštete (oko 32.000 Eura) i obavljati socijalni rad u iznosu od 30 sati mjesečno godinu dana. Presuda nije pravomoćna. Tim odvjetnika iz odvjetničkog društva Wrocław: odvjetnica Kaja Jasieńko, Paweł Jagielski i Igor Sikorski, koji su Aleksandrini odvjetnici , najavljuju da će, kada dobiju obrazloženje presude i obrazloženje suda o visini odštete, razmotriti žalbu.”

Sada pokušava spasiti lijevo oko.