Skip to content

Italija odbacila plan da Zelenski održi video govor na festivalu

Plan da Volodimir Zelenski održi govor putem video veze tijekom posljednje večeri talijanskog festivala pjesme Sanremo odbačen je zbog političkih kontroverzi oko njegova sudjelovanja.

Talijanski političari iz cijelog spektra rekli su da je pojavljivanje ukrajinskog predsjednika neprimjereno za popularno godišnje glazbeno natjecanje, koje prenosi državna televizija Rai.

Zelenski je trebao održati govor u subotu navečer, ali će umjesto toga dati pisanu poruku koju će pročitati voditelj festivala, talijanski TV voditelj Amadeus, piše Guardian.

Zamjenik talijanskog premijera Matteo Salvini izazvao je kontroverzu, rekavši da sudjelovanje Zelenskog nije na mjestu i da bi zabavni događaj trebao biti “rezerviran za glazbu”, dok je Giuseppe Conte, bivši premijer i čelnik Pokreta pet zvijezda, rekao da ne misli da je potrebno da se Zelenski pojavi ‘u tako bezbrižnom kontekstu’.

Maria Zakharova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, ismijala je kontroverzu i odluku o ukidanju video pojavljivanja Zelenskog na Telegramu: “Mogao je pobijediti na natjecanju repanjem.”

Festival u Sanremu počinje u utorak navečer. Događaj privlači milione TV gledatelja i koristi se za odabir talijanskog kandidata za natjecanje za pjesmu Eurovizije.

PROČITAJTE JOŠ… PORODILA SE ISPOD RUŠEVINA. Beba je spašena, ali majka nije preživjela