Skip to content

Izgubio sam razum i ostavio ženu zbog mlađe – kakva greška

Posle 35 godina braka i dvoje dece, poludeo sam, ostavio sve i našao mlađu ženu. Sad imam dete sa njom i svi misle da sam ja deda – otvori se zemljo i progutaj me, kakvu sam grešku napravio. Ali to je, kad starac misli da je još uvek mlad i da još uvek može, sad da mogu, vratio bih vreme unazad da je moguće, ali, eto, ne može. Neka moje kajanje bude upozorenje drugim muškarcima.

Moja supruga i ja smo u skladnom braku već 35 godina. Imali smo i dobrih i loših stvari zajedno. Imamo dvoje divne dece, sina i ćerku. Oni su sada zaposleni i u srećnim brakovima, zahvaljujući mojoj ženi koja je naporno radila na njihovom odgoju svih ovih godina. I zarađivao sam novac…

Nakon što sam se povukao, odlučio sam da ušteđeni novac uložim u novi posao, nekako nisam želeo da odustanem od zarade. I zaista, rezultat je premašio sva naša očekivanja, nikada u životu nismo zaradili toliko novca. Tek tada su počeli moji problemi, imali smo dovoljno novca za nas i našu decu, da više nisam morao ništa da radim.

Upravo sam shvatio da je došlo vreme kada bih trebao uživati. Kupio sam novi savremeni automobil, počeo sam da odlazim na prestižne događaje, mlade žene koje sam upoznao su bile zainteresovane i pažljivo su me slušale kad sam nešto govorio, uvek su se motale oko mene.

Osećao sam se kao da „letim“, ali nisam brinuo, jer sam sebi rekao „jednom se živi“ i sada je došlo moje vreme. Svuda sam trošio novac, upoznavao nove ljude i najmanje vremena provodio kod kuće. A onda sam je upoznao – Milicu.

Bila je poput ispunjenja svih mojih maštarija, upravo ona vrsta žene o kojoj mašta svaki muškarac. Posle nje sam preko noći „izgubio“ glavu. Ali Milica je imala samo jedan uslov da bude sa mnom – da se venčamo.

Odlučio sam da upoznam njenu porodicu. Otišao sam na večeru sa njom, tamo je bila njena majka (stara koliko i moja supruga). Rekla mi je koliko je Milica zaljubljena u mene i da želi da se uda za mene, da ne može da prepozna koliko se promenila, cela priča mi je bila neverovatno prijatna.

Na kraju večere Milica i ja smo došli do zaključka da treba da se razvedem i nju oženim. Vraćajući se kući, tražio sam trista razloga da se razvedem od supruge. Bio sam toliko očaran Milicom da sam počeo da mrzim svoju ženu.

Kad sam se vratio kući, započeo sam banalnu svađu u kojoj sam je optužio da je u rodu sa našim sveštenikom, „zašto inače stalno„ visi “u crkvi?“

Samo me je bledo pogledala, a na kraju mi je mirno rekla: „Vidim da ovde nisam ja u pitanju, sigurno si izgubio glavu zbog one mlade plavuše o kojoj svi pričaju kako se mota oko tebe. Ne mogu da verujem koliko si naivan, stari!“

Mirno se spakovala i istog dana otišla od kuće. Sa sobom je ponela samo najosnovnije stvari. Deca su pokušala da nas pomire, ali ja nisam želeo da čujem.

Razvod je ekspresno stigao. Moja bivša supruga nije pravila probleme sa razvodom. Ubrzo sam se oženio Milicom.

Tačno dve nedelje od mog novog braka, osećao sam se kao kralj. Imao sam pored sebe mladu i poželjnu ženu. A onda sam počeo da primećujem stvari: kako je muškarci gledaju, kako reaguje na te poglede, kako spava do podneva, kako ništa ne funkcioniše, kako je ne zanima ništa osim šminkanja i sređivanja – ne zna ni kako da prži jaja, a kamoli nešto složenije.

Zamolio sam je da mi skuva supu, a da postane gusta stavila je manje vode i dve-tri vreće instant supe. Možete da zamislite kako je trenutno završilo u toalet šolji.

Ali sada je bilo prekasno. Po malo, moj život se počeo pretvarati u pakao. Nedostajala mi je prva žena, pažnja, kuvanje, ljubaznost. Deca su se odselila od mene, posebno sada kada je Milica rodila naše dete.
Potpuno je neprirodno da imam dete u starosti i ne osećam se povezano sa njim. Vodim ga u park, a tamo svi misle da sam ja deda sa unukom.

Svaki dan mislim o tome kako sam napravio veliku grešku, ali bojim se da o tome razgovaram sa bilo kim. Vremenom sam izgubio kontakt sa bivšom suprugom i decom. Sada se osećam kao zatvorenik u svojoj kući.

Shvatio sam da sve ima svoje vreme. Moje vreme prolazi, a tek će doći Miličino. Već ne mogu da joj ispunim želje u krevetu. Nemamo zajedničke teme za razgovor. Dao bih sve što imam da mogu da vratim vreme, prenosi srbija24.com

Kako bi bilo lepo ostariti pored žene mojih godina. Zavidim parovima koji su prošli teška vremena, ali su ih ipak uspeli savladati i ostati zajedno.