Skip to content

IZRAEL: Od danas pojačavamo udare na Gazu

Izrael će odmah pojačati svoje udare u Gazi kako bi povećao pritisak na Hamas, rekao je glasnogovornik IDF-a kontraadmiral Daniel Hagari, javlja The Times of Israel.

“U sljedeću fazu rata moramo ući u najboljim uvjetima, a ne kako nam tko govori. Od danas pojačavamo udare i minimiziramo opasnost”, rekao je Hagari na tiskovnoj konferenciji, vjerojatno misleći na prijeteću kopnenu ofenzivu.

U prošlosti je Izrael topništvom i zračnim udarima gađao područja u blizini granice s Gazom kako bi ublažio otpor neposredno prije pokretanja kopnenog upada.

Šef Izraelskih odbrambenih snaga kazao je zapovjednicima da bi trebali očekivati ​​iznenađenja koja im pripremaju skupine Hamasa kada uđu u Pojas Gaze u nadolazećoj kopnenoj ofenzivi. Dodao je da je i IDF pripremio neka svoja iznenađenja.

“Ući ćemo u pojas Gaze. Započet ćemo operativnu i profesionalnu misiju uništavanja Hamasovih operativaca, Hamasove infrastrukture, a također ćemo zadržati u našim mislima slike, prizore i pale sa Šabata prije dva tjedna,” rekao je načelnik Glavnog stožera IDF-a general pukovnik Herzi Halevi kaže.

“Gaza je složena, Gaza je gusta, neprijatelj tamo priprema puno stvari, ali i mi pripremamo stvari za njih”, dodaje Halevi.

U međuvremenu, izraelski zračni udari nastavljeni su i u južnoj Gazi gdje je stanovnicima rečeno da će biti sigurni, a neki su ljudi odbili napustiti svoje domove, govoreći da nigdje nije sigurno.

PROČITAJTE JOŠ… Četvrt Gaze sravnjena je s zemljom, a bolnici je rečeno da se evakuira – BBC