Skip to content

‘JA U CRKVU VIŠE NE IDEM, NITI ĆU TAMO PUSTITI SVOJU DJECU!’ poručio hrvatski zastupnik

Nakon najnovijeg pedοfiΙskog skandaΙa koji trenutačno trese crkvu u Hrvatskoj te nakon što su isti prokomentirali i crkveni velikodostojnici sisački biskup Vlado Košić, kao i biskup Đuro Hranić, kojemu je optuženi svećenik direktno odgovarao, o svemu se na svom Facebooku oglasio predsjednik HSS-a Krešo Beljak, ustvrdivši da nakon ovog u crkvu više neće ići, ali i kako tamo više neće pustiti niti svoju djecu.

Podsjetimo, unatoč tome što je riječ o najmanje pet djeνοjčica, koliko ih je ukupno navedeno u optužnici, biskup Hranić je kazao da je optuženi svećenik : “tada bio tipični starac, a starcu kad uzmete njegov životni ambijent njemu se ruše svjetovi”, te da “budući da je optužnica samo podignuta, da pokojni župnik nije bio pozvan ni na jedno ročište te da nije došlo do pravomoćne presude”, rekao je Hranić i dodao : “da nije moralno, te još uvijek nemamo pravo proglašavati župnika krivim” i da se “pokojni više ne može braniti”, piše hrvatski časopis Dnevno, koji su ujedno prenijeli i izjavu hrvatskog saborskog zastupnika Beljaka, koju prenosimo u cijelosti:

Ja u crkvu više do daljnjeg ne idem, a više tamo neću pustiti niti svoju djecu. Ne, niti za Uskrs, niti za Božić, niti u nedjelju niti bilo koji dan. Bolje spriječiti nego ‘liječiti’. Vrlo je izgledan moj fizički obračun s pedοfiΙčinom koji bi mi taknuo dijete.

A pod ‘liječenjem’ mislim moj potencijalni i vrlo izgledni fizički obračun s pedοfiΙčinom koji bi mi taknuo dijete i zato još bio zaštićen od svoje vjerske organizacije za koju hrvatski zakoni i tako ne vrijede.

Kada Vatikan raskrsti s tim moοnstrumima u svojim redovima i njihovim nadređenim Biskupima koji ih uporno štite, onda možda i promijenim mišljenje. Da, i kada i crkva počne plaćati poreze i poštivati hrvatske zakone poput svih drugih.

A sad me slobodno napadnite, vi ‘branitelji’ takve vjere i takve religijske organizacije. Pišite da u ‘svakom žitu ima kukolja’ i da ne treba generalizirati, pišite da Bog sve vidi i slične licemjerne gΙuposti kojima ćete pokušati opravdati Hranića i Košića.

Ja na kršćanstvo gledam tako.

Moja vjera je – ne činiti drugima što ne želiš da drugi čine tebi, pomogni slabijeg i potrebitijeg kad i koliko možeš, brani onoga tko je u manjini itd., i toga sam se uvijek držao i držat ću se koliko budem mogao. Ja na kršćanstvo gledam tako, a licemjerno branjenje i opravdavanje mοnstruma i pedοfiΙa ne mogu prihvatiti.

Amen! – napisao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak, piše Dnevno.hr.

https://www.facebook.com/k.beljak.hss/posts/pfbid02rfsGTEEYwoJ93C3oEyTmDmKFhLqUUHAta1STd5C2LubCqRz9zyTv9oG6kWkFzJEil