Skip to content
granicari iz BiH

Je li moguće? Graničar uzeo novac i pustio lica sa zaraženog područja u Bosnu i Hercegovinu, ekspresno priveden

Pripadnik Granične policije BiH na prelazu Brčko priveden je zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Ovo lice je privedeno juče zbog sumnje da je u nedjelju, 15. marta, u poslijepodnevnim časovima omogućio nezakonit ulazak u BiH za tri osobe koje su dolazile sa područja s kojeg je zabranjen ulazak u BiH zbog koronavirusa, mada im je trebalo izdati rješenje o odbijanju ulaska ili su trebali biti smješteni u samoizolaciju, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pripadnik Granične policije ugrozio je zdravlje većeg broja građana jer je ova lica nekontrolisano pustio u BiH, i to za određenu sumu novca koju je tražio.

Ova lica su u efikasnoj operativnoj akciji od Granične policije BiH i policijskih službenika Brčko distrikta pronađena, locirana i izolovana, čime su spriječene veće posljedice navedenih nezakonitih aktivnosti.

Osim pretresa osumnjičenog policijskog službenika, pretresane su i službene prostorije na graničnom prelazu Brčko koje je koristio.

Akcija na sprečavanju, otkrivanju i dokazivanju nezakonitih, koruptivnih radnji počinjenih od policijskog službenika na graničnom prelazu Brčko je izvršena pod nadzorom Tužilaštva BiH, a prema naredbama Suda BiH.