Skip to content

Jemenci “spremni za džihad i izravni obračun s američkim, britanskim i cionističkim neprijateljem”

Jemenski grad Sana’a svjedočio je masivnoj milionskoj masi u maršu “Obećano osvajanje i sveti džihad”, naglašavajući, kaku kažu, budnost i spremnost za suprotstavljanje američko-cionističkoj i britanskoj agresiji na Jemen.

Sana’a, “Obećano osvajanje i sveti džihad”, FOTO: SABA

Masa je uzvikivala slogane naglašavajući nastavak pripravnosti i mobilizacije kako bi se suočili s američkom i britanskom agresijom i podržali palestinski narod i njegov hrabri otpor.

Okupljene mase podigle su jemenske i palestinske zastave, transparente i parole kojima su podržavale i blagoslivljale herojske vojne operacije koje provode oružane snage, piše jemenska novinska agencija SABA.

Sana’a, “Obećano osvajanje i sveti džihad”, FOTO: SABA

Sudionici Velikog marša objavili su opštu mobilizaciju i punu spremnost za džihad i izravni obračun s američkim, britanskim i cionističkim neprijateljem, na kopnu, moru i u zraku, navodi medij.

Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija su u noći na petak izveli zračne napade na vojne ciljeve jemenskih Hutija.

“Vaši napadi na Jemen su terorizam”, rekao je Mohamed Ali Al-Huti, član Vrhovnog političkog vijeća Husa, govoreći o SAD-u.

“Sjedinjene Američke Države su sotona”, dodao je.

“Nismo napali obale Amerike, niti smo išli na američke otoke, niti smo ih napali. Vaši napadi na našu zemlju su terorizam”, rekao je Al-Huti.

“Oni su teroristi i vješti su u laganju svjetskom stanovništvu, no svijest jemenskog naroda je drugačija. Mislite li vi, Jemenci, da se Amerika brani, ili je teroristička?”.

Čelnik Vrhovnog političkog vijeća, feldmaršal Mahdi Al-Mashat je u izjavi za jemensku novinsku agenciju (Saba) naznačio da je “jemenska krv dragocjena i da naša osveta ne jenjava”. Istaknuo je da zločinačka američko-cionistička i britanska agresija neće odvratiti Jemen od njegove pozicije podrške Palestini.

Također je istaknuo nastavak sprječavanja izraelskih brodova prema okupiranoj Palestini, bez obzira na američku, cionističku i britansku agresiju na jemenski narod.

Mahdi Al-Mashat je dodao: “Mi kažemo našoj braći u Palestini i našem narodu u Gazi da naša krv nije dragocjenija od vaše krvi, i čiste smo savjesti što zapravo sudjelujemo s vama, da Palestina nije bombardirana sama, i mi potvrđujemo da Palestina nakon današnjeg dana neće biti sama u bitci.”

Al-Mashat ponovio je da je međunarodna plovidba Arapskim i Crvenim morima sigurna za sve osim za izraelske brodove ili one koji idu prema lukama okupirane Palestine.

Naglasio je da će “američki, cionistički i britanski ratni brodovi koji su povrijedili nedužni promet napadom na našu zemlju učiniti ciljanje legitimnim.”