Skip to content

“JESU LI OVO DJEVOJKE?” Sveštenik ocjenjuje izgled modernih žena

Babe Jage u poderanim trapericama – bile su to riječi bivšeg župnika župe Bydgoszcz u Poljskoj komentirajući izgled žena u hlačama.

Bivši župnik župe Presvetog Srca Isusova u Bydgoszczu, otac Roman Kneblewski, rado iznosi svoja uvjerenja izvan propovjedaonice.

Modernu odjeću usporedio je s haljinama iz 50-ih, diveći se ljepoti njihovih vlasnica. Nakon vala kritika, sveštenik je snimio video u kojem se samo prividno osvrće na optužbe.

Ispod jedne od nedavnih objava na Twitteru digla se bura. Sveštenik je podijelio fotografiju žena i komentirao je riječima: “Žena treba biti ženstvena, a ne ‘muškarača’.”

Nešto ranije objavio je dvije druge fotografije. Kao odgovor na val kritika nakon njegove dvije objave, sveštenik je snimio video koji je naslovio “Sveštenik o ženama”.

Nedavno sam objavio dvije fotografije. Žene 1950. odjevene u lijepe haljine, decentne, graciozne. Pa samo ljepota. A s druge strane, tu su babe u poderanim trapericama. Ne znam jesu li ovo djevojke, rekao je.

Trenutak kasnije Kneblewski se osvrnuo na drugu objavljenu fotografiju i samo prividno odgovorio na optužbe korisnika interneta. – Odmah su zapljusnuli komentari: “Sveštenik bi se trebao diviti ženama?”, pisali su mu.

“Ja se ne oblačim da bi me skinuli očima” – kazao je sveštenik i ljutito dodao: – Pa vi govorite o svlačenju očima, nisam ja – odgovorio je korisniku interneta.

“Sve je odjednom povezano samo s jednim”, bio je ogorčen. “Bog se otkriva pod okriljem ljepote. Zato se treba diviti lijepim stvarima”, kazao je.