Skip to content

KADIROV SE SASTAO s Putinom: ‘Ispunjavamo sve vaše naredbe. Nećemo vas iznevjeriti’

Čečenski vođa Ramzan Kadirov, blizak saveznik Vladimira Putina, sastao se s ruskim predsjednikom kako bi razgovarali o socioekonomskim postignućima Čečenije u 2022., provedbi različitih državnih programa, kao i o sukοbu u Ukrajini.

U videu koji je podijelio BBC-jev novinar Francis Scarr, Kadirov se vidi kako sjedi preko puta Putina i čita iz bilješki.

U našoj republici sve je jako dobro. To je zahvaljujući vama, don“, rekao je Kadirov.

Hvala Čečenskom narodu“, odgovorio je Putin.

Kadirov je na sastanku istaknuo je da je Čečenska Republika na prvom mjestu u provedbi različitih državnih programa.

“Imamo prvo mjesto po broju uspješno provedenih državnih programa, kao i po provedbi nacionalnog projekta ‘Sigurne i kvalitetne ceste‘ i regionalnog projekta ‘Čiste vode‘. Lideri smo i u formiranju ugodne urbane sredine i društvene plinofikacije, nacionalnog projekta ‘Obrazovanje‘ i na ljestvici je ‘Ekologija‘. Regija je 2,5 puta premašila pokazatelje nacionalnog projekta ‘Stambeno stanovanje i urbano okruženje’ – rekao je čelnik regije.

Kadirov je, između ostalog, rekao da su unatoč zapadnim sankcijama uspješno pokrenuli četiri tvornice za proizvodnju građevinskog materijala temeljene na tehnoparku Kazbek. Nastavljaju razvijati kompleks Veduchi, te su započeli smo graditi novi terminal zračne luke u Groznom i modernizirati tvornice.

Nećemo vas iznevjeriti

Poštovani Vladimire Vladimiroviču, borci Čečenske Republike uspješno služe u zoni SVO-a, ispunjavamo sve vaše zapovijedi i nastojimo djelovati do pobjedničkog kraja. Stanovnici regije u potpunosti podržavaju SVO i smatraju je nužnom za postizanje ciljeva. Još jednom vam hvala za sve što činite za Čečensku Republiku i cijelu Rusiju, Rusku Federaciju. Nećemo vas iznevjeriti, Vladimire Vladimiroviču.

Nemam sumnje“, odgovorio je Vladimir Putin i pohvalio Kadirova i Čečensku republiku u cjelini, a posebno borce koji se bore u Ukrajini.