Skip to content

Kadirov tvrdi da su specijalne službe Ukrajine ukrale njegovog konja u Češkoj i preprodale mu ga za 18.000 dolara

Šef Čečenije Ramzan Kadirov tvrdi da su ukrajinske specijalne službe ukrale njegovog čistokrvnog konja Zazu u Češkoj i navodno mu ga kasnije prodale za 18.000 dolara.

Kadirov je o tome pisao na svom Telegram kanalu, prenosi ukrajinska Strana.

Šef Čečenije podsjetio je da je konj Zazu pao pod sankcije 2014. i da se od tada nalazio u jednoj od čeških štala.

“Početkom godine obratili su mi se predstavnici ukrajinskih specijalnih službi preko posrednika koji su ponudili otkup Zazu. Iskreno rečeno, mislio sam da će Zazu nekako službeno biti izručen, skidanjem sankcija s njega i slično. No pokazalo se da su tajne službe imale smion plan – jednostavno su u dogovoru s češkom policijom inscenirale krađu iz konjušnice u Češkoj.”

“Svima je tada bilo čudno kako skupocjeni konj može jednostavno nestati. Ispostavilo se da može. Sada je Zazu na putu kući.”

Kadirov i Zazu / Foto: Telegram

“I koštao me njegov povratak… pažnja: 18 000 dolara! Da, da, na taj iznos su ga tada procijenili češki organi gonjenja. S obzirom na stvarnu vrijednost i izvrstan pedigre, to su sitne pare!”

“Dakle, prijatelji, ako trebate donijeti nešto iz Europe, obratite se ukrajinskim posebnim službama. Brzo, profesionalno, jeftino, zaobilazeći sankcije!”, napisao je Kadirov.