Skip to content

Kadirovi ponovo održali dobrotvornu akciju: 15 porodica dobilo novi stambeni prostor

Uoči 23. avgusta u Čečenskoj Republici tradicionalno se održavaju velike dobrotvorne akcije koje pokrivaju veliki broj porodica s niskim primanjima, kao i porodicama s invaliditetom.

Društveno značajni, humanitarni događaji održavaju se u svim regijama Čečenske Republike, a vremenski se podudaraju s rođendanom prvog predsjednika Čečenske Republike, heroja Rusije Akhmat-Khadzhi Kadyrova.

Vijest o tome objavio je čelnik Čečenije, Ramzan Kadirov, te se na svom telegram računu zahvalio svojoj majci Aimani na sudjelovanju u dobrotvornoj akciji.

– Danas je odlukom moje voljene MAME, predsjednice Regionalnog javnog fonda nazvanog po Heroju Rusije Akhmat-Khadzhi Kadyrov, Aimani Nesievna, 15 potrebitih porodica dobilo novi stambeni prostor. Časnu misiju uručenja dokumenata i ključeva novih kućanstava izvršio je dragi BRAT, gradonačelnik grada Groznog, Khas-Magomed Kadyrov, napisao je Ramzan.

Sve kuće koje gradi ROF opremljene su potrebnim namještajem i kućanskim aparatima. Za ugodan boravak osigurane su potrebne komunikacije. Uređuje se cijeli okolni prostor. Pitanja koja Fond preuzima uvijek se rješavaju unaprijed i na najvišoj razini.

– Za ljude koji nemaju financijsku mogućnost pronaći vlastiti krov nad glavom, takav je dar od velike važnosti. I izražavam svoju iskrenu zahvalnost mojoj dragoj MAMI Aimani Nesievnoj za toplinu, ljubaznost i brigu koju daje ljudima. Neizmjerno mi je drago što MAMA uvijek pruži ruku pomoći svima kojima je to zaista potrebno, dodao je Kadirov.

SVAKE GODINE, ZAKLADA KADYROV DODIJELI NAJMANJE PO 15 DOMOVA

Ramzan Kadyrov s majkom Aimanom

“Neka vas Uzvišeni Allah nagradi neviđenim blagodatima na oba svijeta i primi vam sva vaša dobra djela!”, poručio je svojoj majci čečenski lider.