Skip to content
mazda u kombiju

Kako bi uštedjeli na troškovima prevoza, ugurali Mazdu 626 u kombi!

Dva Kazahstanca Konstanti Krol (38) i Cezar Čmielewski (28) su se odlučili na uštedu. I to na uštedu troškova prevoza kupljenog automobila u Njemačkoj, odnosno transporta automobila Mazde 626 u Kazahstan.

Ipak tijekom tog prevoza zaustavila ih je njemačka saobraćajna policija u mjestu Bargthheide. Policajci su ostali začudjeni jer su u zadnjem dijelu bijelog kobmija pronašli automobil ubačen na stranu!

Pošto automobil nije mogao da bude parkiran u kombi, njih dvojica su došla na “genijalnu ideju”, oni su pozvali nekoliko svojih prijatelja da im pomognu da na stranu ubace automobil Mazdu 626 ispod kojeg su postavili dušeke, kako ne bi oštetili boju s automobila. Saobraćajna policija zaustavila je kombi u mjestu Bargthheide.

mazda

Konstantini je povodom ovog zaista čudnog slučaja dao izjavu u njemačkom dnevniku “Herald”.

“Ne znam zašto su nas zaustavili. Pažljivo smo ubacili automobil u kombi. Sve je bilo ok , a i nismo primijetili nikakav problem. Put do Kazahstana veoma je dug, tako da smo zbog cijene goriva, morali da odvezemo kupljeni automobil, međutim, nismo imali prikolicu. Ali je zato Mazda 626 savršeno stala u Cezarov kombi,” izjavio je Konstantini.

Sidebar