Skip to content

Kako izgleda posle 16 godina ishrane isključivo voćem: Jede 51 bananu na dan

Poznata blogerka Frili ili popularno „Banana devojka“ proslavila se promovisanjem specifične ishrane koju i sama praktikuje, a to je konzumiranje isključivo sirovog voća sa veoma malo povrća i orašastih plodova.

Lijan Retklif, redovno na društvenim mrežama izveštava publiku o tome šta jede i od čega se sastoje njeni veganski obroci. Tako je nedavno video na kome doručkuje pola lubenice i ruča veganski sladoled dostigao milionske preglede na društvenoj mreži TikTok.

Ova četrdesetogodašnjakinja poštuje režim „sirovo do 16h“ što znači da ne jede ni kuvanu ni zagrejanu hranu i da jede samo do 16 časova u toku dana.

Ona sledi još neke principe ishrane – svakodnevno koristi oko 15 banana od kojih pravi kremove ili smutije, a unosi oko 2.700 kalorija na dan.

Frili, naravno, užina opet voće – smokve ili papaju na primer, a za večeru priprema kokos sa karijem i štapiće od povrće.

„Svaki dan doručkujem pola lubenice preko 13 godina, a kad moram – to radim i javno. To uvek zasmejava i fascinira prolaznike. Kada sam jela mrtve životinje – to nikome nije donosilo radost“, napisala je ona jednom prilikom.

Ova veganka je početkom septembra proslavila 40. rođendan, a kaže da su najbolje godine njenog života počele kada je 2014. počela sa ovakvom ishranom i da danas voli svoje telo više nego ikada ranije.

„Dobila sam analize krvi i lekar mi je rekao da sam u savršenoj formi i da nastavim da radim ono što radim. Ljudi su mi govorili da ću propasti, ali evo prošlo je 16 godina i ja izgledam sve bolje i bolje“, rekla je ona i dodala da je u tom periodu smršala 18 kilograma, izlečila ekcem i da joj je kosa zdravija i mekša.

Izvor: Srbija24