Skip to content

Kako se riješiti muha: Ne košta ništa, a tjera muhe bolje od insekticida

Napokon smo dočekali ljeto i možemo otvoriti prozore, te uživati u lijepim danima. Ali nažalost, ta akcija ne može proći bez nepoželjnih muha. Čak i ako smo prozore prekrili zavjesama, lukava će muha pronaći put prema spavaćoj sobi ili dnevnom boravku, i danima nas gnjaviti.

Kako se riješiti muha bez upotrebe insekticida?

Odgovor na to pitanje ponudila je MRS HINCH, tkrila je ovaj jednostavan trik, koji zaista tjera muhe. Ideja nije nova, ali čini se da većina nije svjesna njene potencijalne moći.

Sve što trebate je čista vrećica, poput vrećice za sendvič, malo vode i nekoliko sjajnih novčića.

 

‘Milioni molekula vode predstavljaju vlastiti prizmatični učinak, a s obzirom na to da muhe imaju puno očiju, to im je poput milijarde disko kuglica koje vrtoglavo odražavaju svjetlost, boje i kretanje’, stoji u opisu.

Postupak je zaista jednostavan. Uzmite svoje čiste vrećice i napune ih otprilike do pola vodom. Zatim ubacite pet ili šest novčića i ispustite višak zraka. Nakon toga vrećicu čvrsto zavežite i odložite na prozorsku dasku, objesite na prozor ili kod vrata.

Muhe imaju složeni vid, što znači da stvari vide sasvim drugačije nego ljudi. Jednostavnu vrećicu ispunjenu vodom muha će doživjeti kao “beskrajno veliku vodu”, koju ne voli.

Dakle, voda i novčići stvaraju prizmu koja odražava boje i projicira sliku vode. Muhe ne vole vodu i ne vole boje koje nastaju od novčića, pa zato i odlaze.