Skip to content

KAMERA SΝIMILA ΝΑPAD POLITIČARA: UDΑRIΟ GA TRI PUTA! Samardžić stajao kao stijena, potpuno smiren (VIDEO)

Nakon okršaja u sarajevskom hotelu Holiday Inn objavljen je i video u kojem je prikazan Halil Bajramović kako ΝΑPADA Sulejmana Samardžića.

Halil Bajramović jedan je od osnivača stranke ‘Narod i pravda’ u Unsko-sanskom kantonu, a Sulejman Samardžić je savjetnik premijera u istom kantonu te član stranke ‘Narodni europski savez’ (NES).

‘Nakon izjava koje je Halil Bajramović dao medijima i u kojima tvrdi kako je potpuna neistina to da je ΝΑPAO Sulejmana Samardžića, savjetnika premijera Vlade USK, i ovu Ιaž ekspresno sustiže istina. Ne računajući da se vrata lifta neće zatvoriti, Bajramovićev podmukli napad snimljen je i zorno dokazuje njegov kabadahijski napad, a ovaj ‘hrabri’ NiP-ovac i novopečeni političar je u trenutku straha i rezigniranosti sam uspio snimiti čak i pokušaj vlastitog bijega s lica mjesta u kojem ga je spriječio Rifet Hozanović. I tako javnost ima na uvid i snimku napada i drugi dio događaja nakon kojih je svaki komentar suvišan’, priopćili su iz NES-a BiH povodom incidenta u Holiday Innu.

Samardžić je za Klix.ba ispričao kako je došlo do napada.

Prilikom odlaska na recepciju ponio sam stvari sa sobom. Dolaskom u prostor ispred lifta sreo sam gospodina Bajramovića, s kojim sam se pozdravio. On je mene pitao jesmo li dogovorili nešto misleći na sporazum o formiranju vlasti u USK-u, jer sam bio u pregovaračkim timovima. Rekao sam da, naravno, jesmo. U lijevoj ruci imao sam ofinger (vješalicu, op.a.) s odijelom, a u desnoj torbe, i on je mene samo krenuo udarati desnom rukom u predjelu glave, šamarima, tri šamara mi je udario‘, ispričao je Samardžić.

Kazao je za Bajramovića da je kukavica koji se ponadao da neće biti dokaza o sukobu jer se sve odvijalo u liftu. ‘On se vjerojatno sjetio da je to dobar prostor, po prirodi je kukavica koji ne smije udarati u javnosti (…) i da nema dokaza’, kazao je Samardžić.

Na pitanje što može biti uzrok napada, oštećeni ističe da je ranije dobivao prijetnje te da je napadaču sigurno bilo krivo u tom momentu zbog toga što je NiP ispao iz vlasti u USK-u potpisivanjem koalicijskog sporazuma SDA-e, DF-a i NES-a.