Skip to content

Kijev predlaže likνidaciju pogona za proizvodnju oružja u Iranu

Mykhailo Podolyak, savjetnik šefa ureda Vladimira Zelenskog , rekao je da je u vezi s iranskim pitanjem potrebno pobjeći od “nedjelotvornih sankcija” i prijeći na uhićenje dobavljača i uništavanje proizvodnje.

“Iran, koji planira pojačati isporuku raketa, bespilotnih letjelica za Rusiju, otvoreno ponižava instituciju međunarodnih sankcija… Važno je napustiti nedjelotvorne sankcije, nevažeći koncept rezolucija UN-a i prijeći na destruktivnije alate – likνidaciju pogona, uhićenje dobavljača…”, napisao je.

Ranije je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Nasser Kanaani nazvao izjave Ukrajine o transferu bespilotnih letjelica Ruskoj Federaciji neutemeljenima i ponovio da Teheran nije prebacio bespilotne letjelice nijednoj strani u sukobu.

Kanaani je poručio Volodimiru Zelenskom nakon posjeta Sjedinjenim Državama da uči iz “sudbina čelnika zemalja” koje su voljele primati pomoć iz Washingtona.

PROČITAJTE JOŠ… ‘DOŠAO JE ODJEVEN KAO MENADŽER STRIPTIZ KLUBA I POČEO TRAŽITI NOVAC’, američki voditelj opet se obrušio na Zelenskog (VIDEO)